Anfarwol Welsh Ponies & Cobs

Talli on lopettanut toimintansa.

Anfarwol Welsh Ponies & Cobs on historialtaan vaiheikas ja ollut enemmän tauolla kuin aktiivisena, mutta silti talli on saavuttanut edes jonkinmoista mainetta welshponiharrastajien keskuudessa. Ainakin osa tunnistaa tallin nimen jostain menneisyydestä. Tässä lyhyt katsaus tallin vaiheisiin ja hieman tuontiponeistamme, kasvateista on enemmän tietoa kasvatussivulla.

2002-2003, 2004

Anfarwol Welsh Ponies & Cobs sai alkunsa vuonna 2002 kun Emma ja sandi päättivät perustaa yhteisen ponitallin. Ei ole enää muistissa miten juuri welshponeihin päädyttiin ja aloitettiinko heti kaikkien sektioiden kasvatuksella. Ensimmäisiä tuontiponejamme olivat wA-tammat Brangwen ja Dunhill Avegan sekä ori Bronley Arbuckle. B-sektiosta ensimmäisinä tulivat tammat Dâncarn Kettricken, Goldwyn Clover, Spirit Dancer ja Choeddir Simbelmyné sekä orit Millennium Falcon ja G.W. Copperglance. Toisessa erässä tuotiin welsh B -tamma Felynwch Lili kahden polven sukulaisten kanssa jotka olivat i. Eryr Andras, ii. Felyngoch Fellten, ie. Fêl Felynwyn, e. Chwidr Rhosyn, ei. Noswaith Daran ja ee. Ddirwyn Sibrwd. Muita tuonteja ei luultavasti ollut, loput meillä vaikuttaneet ponit ostettiin muilta kasvattajilta. Tallilla aikoinaan olivat ainakin wA-tammat Frondon Milly, Frondo's Elizabeth, Moonfight Celebrity, Rhoscfflach Rhosyn Gwyn ja Snowflower Frondo, wA-ori Meadow's Clermont, wB-ori Merrywood's Roquefort, wD-tammat April Hill's Evenstar, Cloudberry's Brightie, Go Go Benign Sandy-Sweet ja Rhoscfflach Thaniwch sekä wD-orit Ceridwyn Llwyd Ddu ja Frondon Brenhinol. Kasvatteja vuosina 2002-2004 syntyi noin 30 kappaletta, kaikista ei ole säilynyt tarkkoja tietoja. 2003 loppuvuodesta toiminta hiipui sandin vähentäessä virtuaalihevostelua. 2004 yritettiin vielä uutta nousua ja tätä varten tuotiin aivan uudet ponit joita olivat ainakin wB-tammat Arddun Aileni ja Banfhlaith Morgana sekä wB-ori Taran Eneidiau ja wD-tamma Neithiwr Ceinder. Nämä ponit kuitenkin jäivät lähinnä seisomaan ennen kun Anfarwolin senkertaista remonttia saatiin edes valmiiksi.

2009-2011

Toisen tallinpitäjän sandin virtuaalihevostelut olivat olleet pitkään tauolla, mutta vanha harrastus alkoi taas houkuttelemaan. Kun Emmakin oli samaan aikaan mukana virtuaalihevostelemassa, päätettiin nostaa vanha kunnon Anfarwol takaisin pystyyn. Toimintaa ja nimeä uudistettiin oikein kunnolla, Anfarwol Welsh Ponies & Cobs muuttui muotoon Anfarwol Acres ja mukaan otettiin sekä laukkaharrastus poneille että ratsuhevosiakin. Ponilaukat eivät silloin oikein saaneet innostumaan, koko ponikatraskin oli melko vieras kun talliin oli ostettu uusia welshejä sekä ratsu- että laukkakäyttöön. Pienen hiljaiselon jälkeen talli remontoitiin ja toimintaa uudistettiin, 2011 olimme taas ahkerasti osallistumassa ponilaukkoihin ja saimme joitain kasvattejakin aikaiseksi. Pahaksi onneksi hevospeli Howrse julkaisi 2011 keväällä suomenkielisen versionsa ja se vei sandin kiinnostuksen taas pois virtuaalihevosista. Anfarwol Acresia ei missään vaiheessa lopetettu, toimintaa oli tarkoitus jatkaa vielä, mutta 2012 kesällä sattunut palvelinrikko vei tallin sivut lopullisesti mukanaan ja toiminta loppui silloin siihen.

2013-2014

Anfarwol Acres jatkoi aika tarkalleen siitä mihin kaksi vuotta sitten jäätiin. Vanhat ponit saatiin suurimmilta osin takaisin ja heti alkuun panostettiin erityisesti laukkaponeihin. Ratsuwelsheille järjestettiin oma nurkkauksensa, mutta Anfarwol Acresin laajentuessa ja muunrotuisten ponien sekä hevosten tullessa kuvioihin tuntui että ratsut jäivät kokonaan laukkaponien varjoon. Hevoset siirtyivät pikkuhiljaa omiin talleihinsa ja vihdoin 2014 toukokuussa rakennettiin ratsuwelsheillekin aivan omat tallitilat.

Nykyään

Anfarwol Welsh Ponies & Cobs jatkaa yli 10 vuoden takaisia perinteitään. Olemme aina pyrkineet kasvattamaan ensisijaisesti itselle mieleisiä poneja, kaikkien kasvattien olisi tarkoitus olla sellaisia jotka voisimme itsekin pitää. Joitain epäonnistuneita kokeiluja on toki sattunut ja kaikista tilausvarsoista emme aina ole ihan yhtä innostuneita kuin tilaajansa. Tarkoituksena on kuitenkin ollut kasvattaa mukavia poneja moneen käyttöön, ei pelkästään viimeisen päälle viilattuja huippuponeja. Anffilasta on aina saanut oman ponin niin welshikasvattaja kuin tavallinen riviharrastajakin.

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.
Taustakuvio © Subtle Patterns