Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Nicas Goldy

#8184 - http://www.anfarwol.net/windsor/p/nicasgoldy
Hevosella ei ole vielä kuvaa.
NimiNicas Goldy "Kulti"
Rekisterinumero VH04-013-6016
Syntymäaika23.09.2005
Ikä, ikääntymistapa 18-vuotias ( IRL, 21.04.2024 )
Sukupuolitamma
Rotuoldenburg
Säkäkorkeus164 cm
Väriruunikko
KasvattajaNica
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojaAlegre, Pouliche (ex-om.)
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko GP, Re 140 cm

Kulti saapui Alegreen eräänä sateisena syksyisenä päivänä, satuin olemaan juuri siellä asioimassa ja lähtiessäni tarhan portilla märkänä hytisevä tammanreppana kiinnitti huomioni. Tamma sai loimen niskaansa ja siirtyi kuljetusautosta toiseen, valitettavasti sen paperit olivat matkan aikana kadonneet ja jäljellä oli vain nimi, rotu ja syntymäaika. Onneksi entiseen omistajaan sai vielä yhteyden ja tamman taustat alkoivat selvitä. Sukulaisista ei paljon ole tietoa jäljellä, mutta riittävästi kuitenkin.

Kulti on hieman arka ja sen kanssa tarvitsee kovasti aikaa ja kärsivällisyyttä. Tamma viihtyy kyllä niin muiden hevosten kuin ihmistenkin kanssa, mutta se säikähtää helposti äkillisiä liikkeitä tai kovempia ääniä. Tarhasta hakiessa Kulti saattaa mennä karkuun jos hakija lähestyy yhtään epävarmasti tai vihaisen oloisena, parasta vain kävellä rennosti ja suoraan tamman luo. Se kyllä vaistoaa jos ihminen on varma ja pitää itsestään selvänä että tamman saa kiinni. Taluttaessa Kultiin on parempi olla kiinnittämättä mitään huomiota, kyllä se seuraa narun päässä mutta hämmentyy jos sitä jää katselemaan tai koskemaan. Muutenkin hoitaessa on parempi etenkin alkuun olla ottamatta tammaan mitään kontaktia. Se tekee itse aloitteen kun on sitä mieltä että ihmiseen on turvallista tutustua.

Ratsuna Kulti toimii erittäin hyvin lajissa kuin lajissa, kunhan ratsastaja on rauhallinen ja mahdollisimman eleetön. Tamma saa tavallaan unohtaa että siellä selässä kiikkuu ihminen. Joskus se saattaa säikähtää suorituksen jälkeistä kiitostaputusta, niin hyvin se on onnistunut keskittymään itse tehtävään. Kilpailuissa Kultia ei juurikaan yleisö tai muut ratsukot häiritse, se viihtyy kun ympärillä on elämää mikä ei varsinaisesti liity tammaan itseensä. On kuitenkin pidettävä huolta etteivät vieraat pääse tammaa taputtelemaan, yleensä Kultilla onkin punainen rusetti hännässä vaikkei se potki, sillä se tuntuu pitävän ylimääräiset rapsuttelijat kauempana. Kouluradoilla tamma on erittäin hyvä, kapasiteettia riittää korkealle ja Kultilla onkin erinomaiset liikkeet. Myös esteitä se hyppää hienosti ja hyvällä tekniikalla, niin radalla kuin maastossakin. Toisinaan Kulti saattaa jopa innostua hieman liikaa hypyistä ja vastustella pidätteitä. Kaikenkaikkiaan Kulti on varautuneisuudestaan huolimatta oikein mukava ja rehellinen hevonen.

i. Elemente Mystiqua
oldenburg
ii. Black Element (evm)
oldenburg
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. Mystic Game (evm)
oldenburg
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Nicas Gold Caramina
oldenburg
ei. Razolblade Romance
old, 175 cm, musta
eii. Ramiro (evm)
oldenburg
eie. Carterra Rome (evm)
oldenburg
ee. Wilmiana
oldenburg
eei. tuntematon (evm)
eee. tuntematon (evm)

Kultin isä Elemente Mystiqua (jossain myös Elemente Mystigua) oli oldenburg-ori josta on jäänyt valitettavan vähän tietoa. Orin on todennäköisesti vuonna 2005 omistanut Riimula Riders -seuraan kuulunut susu, jonka kanssa ori osallistui näyttelyyn. Samaan aikaan orilla on kilpaillut Zanna (KeKaRa, VRL-302), jonka kanssa ori osallistui He A -tasoisiin kouluratsastuskilpailuihin jääden juuri sijoitusten ulkopuolelle. Ori on siis ollut ulkomuodoltaan komea ja koulupuolella kohtalaisen taitava.

Emä oldenburgtamma Nicas Gold Caramina on Kultin tavoin Nican kasvatti. Vuonna 2005 Nicalla ollessaan tamma ehti saada kaksi varsaa, Kultin lisäksi oldenburg-ori Nicas Zorron, sittemmin tamma myytiin Emilia E:lle Keiijumäkeen. Vuonna 2006 Keijumäessä tamma astutettiin ainakin kahdesti, tuloksena oldenburg-orivarsa KM Sensible Sneeze sekä toinen josta ei ole tarkempia tietoja. Tamma oli hyvä estehyppääjä, kilpaillut ja sijoittunut 110-130 cm rataesteillä Emilian kanssa.
Emänisä Razolblade Romance on komea musta ori, huimat 175 cm korkea. Orin on maahantuonut Nica Tähtiniityn tallille, mistä se kiersi Synny & Stormyn kautta BD Stableen. Ori ansaitsi näyttelyissä kunniamaininnan ja on jalostukseen suositeltava, moniosaaja on käynyt myös helpon tason kouluratsastuskilpailuissa ja sijoittunut 130 cm rataesteillä.
Emänemä Wilmiana oli Nican omistuksessa Tähtiniityn tallilla. Tammalta ei tiettävästi jäänyt muita jälkeläisiä kuin Kultin emä. Tammalla kilpailtiin 80-90 cm rataesteillä, mutta paljon sitä ei julkisuudessa näkynyt. Tamman suvusta ei valitettavasti ole tietoa, sekä isä että emä olivat oldenburgeja ja oletettavasti hyväluonteisia yleisratsuja.

Kilpailut

KRJ

08.08.2008 Mörkövaara, GP, 4/50
10.08.2008 Suburban, GP, 3/15
10.08.2008 Västerbyn Suomenhevoset, Int II, 2/56
10.08.2008 Västerbyn Suomenhevoset, Int II, 4/55
11.08.2008 Altencois, Int II, 6/123
11.08.2008 Altencois, Int II, 6/124

Villit

25.07.2008 Virtuaalitalli Kanerva, Va A, 2/32

Jälkeläiset

Kuvagalleria

Päiväkirja, valmennukset

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © Joe Dunckley