Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Juksulan Tinsoldier

#7420 - http://www.anfarwol.net/windsor/p/juksulantinsoldier
ponin kuva

© Franz Venhaus, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0
Lisää kuvia sivun lopussa.

NimiJuksulan Tinsoldier "Timi"
Rekisterinumero VH04-031-7299
Syntymäaika07.08.2008
Ikä, ikääntymistapa 15-vuotias ( IRL, 23.05.2024 )
Sukupuoliori
RotuFWB
Säkäkorkeus167 cm
Väriruunikko
KasvattajaNintsu, Juksula
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojaAlegre, DeinSpoken (ex-om.)
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko Int I, Re 110 cm

© kasvattaja
Timi on elegantti ja hienonnäköinen. Se liikkuu hienosti ja on hyväsukuinen. Mutta oriin hyvät puolet eivät suinkaan lopu siihen. Timi on nimittäin luonteeltaan mitä parhain kouluratsuksi. Kouluradalla ori on kevyt ja kuuliainen tanssija, jonka liikkumisen katselu saa katsojan haukkomaan henkeä. Valjakkoajon kestävyyskokeessa Timi taas on kuin tulta ja tappuraa, eikä voisi uskoa, että sama ori leijuu täydellisesti ratsastajan avuilla kouluradalla. Hoitotilanteissa ori muuttuu kuin nallekarhuksi ja oriin voi vaikka vääntää solmuun.

Hoitaessa Timi on kiltti kuin mikä. Ei näyki, ei pure, ei potki. Timi seisoo kuin tatti, lerputtaa alahuultaan ja seisoo pää riipuksissa kuin vanhalla ruunalla. Harjata saa joka paikasta, eikä ori kutia tai arastele mitään kohtaa kehostaan. Kaviot ori nostaa helposti ja pitää niitä kiltisti ylhäällä puhdistuksen ajan. Timillä on tosin tapana nostaa takajalat syvälle vatsansa alle, mikä hieman vaikeuttaa niiden puhdistamista. Nyppiminen ja harjan letitys sujuvat Timin kanssa hyvin. Ori malttaa seistä paikoillaan, eikä ravistele päätään. Satuloidessa Timi käyttäytyy asiallisesti, eikä se pullistele tai protestoi satulointia vastaan. Suitsittaessa yleensä niin kärsivällinen ja kiltti ori hieman vastustelee. Timi on varsasta saakka inhonnut riimuja ja muita päävehkeitä ja suuri ori nostaakin päätään kiitettäviin korkeuksiin välttyäkseen riimun tai suitsien pukemiselta. Kannattaa olla nopea, sillä Timillä sytyttää joskus hieman hitaasti, eikä se heti tajua nostaa päätään ylös. Kuolaimille ori kyllä avaa suunsa ongelmitta.

Timi on ratsastettavuudeltaan mitä mainioin. Ori on kevyt edestä ja se on helppo saada polkemaan kunnolla takaa. Kokoavat liikkeet, kuten piaffi, eivät tuota ongelmia oriille ja sen vahvuus onkin nimenomaan uskomaton kokoamiskyky. Vahvan takaosansa ansiosta lisätyt liikkeetkin sujuvat hyvin. Suustaan Timi ei ole yliherkkä, mutta toimii sopivan pienillä avuilla. Timi antaa anteeksi ratsastajalta jopa kovankin käden, mutta jos istunta ei ole tiivis, ei kannata edes koettaa ratsastaa Timillä. Timi vaatii tiiviin istunnan sillä se seuraa tarkkaavaisesti painoapuja ja kuumenee, jos ei saa niistä selvää. Kouluhevoseksi Timi on kärsivällinen, mutta riittävän esiintymishaluinen ja energinen. Hypätessä ori on hieman turhankin varovainen välillä, mutta yli hypätessään se on hyväntekniikan omaava hevonen. Kapasiteettia oriilla ei emänsä tapaan ole pilviin, mutta reilun metrin korkuisia esteitä Timi hyppää näppärästi. Maastoillessa Timi on hieman kuumempi tapaus, se ei kylläkään pelkää mitään ja on liikenteessäkin aivan kuin olisi auto itsekin. Laukkapätkillä kannattaa ratsastajan olla hereillä, Timi ei nimittäin välttämättä tulekaan takaisin hitaampaan askellajiin niin helposti, kun kentällä...

Ajaessa Timi jatkaa samaa rataa kuin ratsastaessakin. Timi on kuuliainen ja herkkä, ja on varsin näyttävä ilmestys siistien kärryjen edessä ravatessaan. Timi kääntyy kärryjen kanssa hyvin, eikä hermostu aisoista tai takaa tulevista kärryistä. Koulukokeessa ori loistaa helpon ohjattavuutensa ja hienojen liikkeidensä ansiosta. Tarkkuuskoe sujuu usein Timin osalta varsin hyvin, kunhan ohjastaja muistaa olla kääntämättä liikaa, Timi nimittäin kääntyy juuri sen verran kuin sitä käännetään eikä itse korjaile mutkia suoremmiksi. Maratoonilla Timi on kuumempi ohjastettava, se ei välttämättä ihan joka kohdassa ole täysin hallinnassa, muttei kuitenkaan kaahota koko rataa täyttä vauhtia.

i. Splat Derwen
hann, 165 cm, musta
ii. Spollet Duwere (evm)
hannover
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. Hottest Round (evm)
hannover
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Charlotter Zanner
KWPN, 168 cm, tummanpunarautias
YLA2, KRJ-II
ei. Riuchto (evm)
hann, tummanrautias
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. Noir Yiroth (evm)
KWPN, ruunikko
eei. evm
-
eee. evm
-

Kilpailut

Jälkeläiset

01.02.2009 o. LD Moejo the Man Eater (e. Silhuetin Reforma)
23.02.2009 t. Daisy May Leya (e. Auroraphobia SVH)

Kuvagalleria

Kuvat © Franz Venhaus, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0

ponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuva

Päiväkirja, valmennukset

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © Joe Dunckley