Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Götterdämmenrung

#6621 - http://www.anfarwol.net/windsor/p/gotterdammenrung
Hevosella ei ole vielä kuvaa.
NimiGötterdämmenrung "Kössi"
Rekisterinumero VH14-013-0136
Syntymäaika07.03.2003
Ikä, ikääntymistapa 21-vuotias ( IRL, 23.05.2024 )
Sukupuoliori
Rotuoldenburg
Säkäkorkeus162 cm
Väriruunikko
KasvattajaGeheimnis Oldenburg, DE
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojaMarinea, Sallis (ex-om.)
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko Va A, Re 100 cm

Kössi tuli meille Sallikselta syksyllä 2014. Olin ihastellut oria jo kauempaa ja kun tajusin että omistaja on tuttu, kysäisin olisiko Kössi vielä saatavilla astutukseen. Olikin koko heppa tarjolla ja tottakai tartuin tilaisuuteen saada näin hieno herra talliin.

© Sallis

Götterdämmenrung, tutummin Kössi, on erittäin monipuolinen ja taitava ratsu-ja joskus valjakkohevonenkin. Kössillä ei vielä ole karttunut suurta kilpailukokemusta, mutta sehän ei tämän villikon menoa haittaa. Hoidettaessa Kössi on hermostunut ja steppaa ympäri karsinaansa tai tallinkäytävää, mihin se ikinä laitetaankaan. Hoitamissessio on Kössille samalla suuri nautinto ja yhtä tuskaa; kaviokoukku on pelottavin kapistus sitten vesiletkun. Jos hoitaja kuopaisee kaviokoukulla sentinkin liian syvältä, on pikapuoliin lommo joko seinässä tai hoitajan otsassa. Kössi on hyvin tarkka hoidettaessa, mikä pölyhiukkanen jää mihinkin, mutta harjaajan siirtyessä pehmeäharjaan ryhtyy Kössi rennoksi. Kössi nauttii erityisesti pehmeäharjan pehmoisesta kosketuksesta, ja se yhdistettynä maukkaisiin kauroihin on Kössille yhtä kuin ihmisille syntymäpäivät. Kössi on välillä myöskin melkoinen tonnikeijukainen harjatessa, sillä se tuppaa välillä tallomaan useampaakin varvasta ja saamaan aikaan hermojaraastavaa huutoa.

Ratsastettaessa Kössillä ei kaikki suju aivan ongelmitta. Lähdettäessä maastoon Kössi kuumenee erittäin nopeasti ja on valmis kiihdyttämään vauhtinsa nollasta sataan puolessa sekunnissa, mutta jos ratsastaja suuntaakin Kössin kanssa koulukentälle, on tylsä ratsastustuokio taattu,jos pitää vauhdin hurmasta. Kössi keskittyy täysin koulurataan ja painaa vähäisimmänkin liikkeen tarkoin mieleensä ja toivoo ratsastajalta olympiakapasiteettia kisoihin valmistautuessa. Pyörrettäköön pyhät puheet ongelmista kouluratsastuksessa, mutta esteet... Niissä ei aina suju niin hyvin kuin moni ehkä toivoisi. Kössi on tietenkin saanut sijoituksia rataesteissä, mutta harjoituksissa sen keskittyminen menee yleensä pipariksi ja ratsastaja hakkaisi päätänsä seinään, jos sellainen vastaan tulisi. Hyvän, rauhallisen ratsastajan kanssa Kössi on kokeneemman tasoinen rataesteillä, sillä heikkohermoisen sätkynuken selässä istuessa Kössi ei ole aivan varma vapisevista avuista, mutta itsevarma ratsastaja pärjää Kössillä takuuvarmasti jopa sijoituksille. Kenttäratsastus sujuu Kössiltä mainiosti, ellei selkään ole noussut joku pelkuripukki, sillä maastoesteillä Kössi menee eikä meinaa. Maastoesteillä Kössin aika on usein nopea ja erittäin sijoituskelpoinen, mutta kiintoesteillä kieltäytymiset tuppaavat olemaan välttämättömiä kylmähermoisimmallekin hevoselle.

Ajettaessa Kössiä ei säikäytä mikään. Kössi on hyvin kylmähermoinen valjakkohevonen eikä vähästä säikähdä, ei edes siitä, vaikka tulisi suurempi ja pelottavampi hevonen vastaan jalkaansa polkien. Kössi vetää vaunuja perässään nopeasti mutta myös mallikkaasti, joten vaununpenkillä on mukava istua Kössin ollessa valjaiden toisessa päässä. Kössi ei kuitenkaan ole aivan täydellinen valjakkohevonen, vaikka niin saattaisi luulla, sillä Kössikin välillä kompastuu vesiesteeseen tai unohtaa täysin ajettavan radan nauliten kavionsa ajokäytävälle pyöritellen päätään. Groomin ajopiiska saa, ihme ja kumma, Kössin muistamaan radan salamannopeasti ja säntäämään eteenpäin valon nopeudella.

Talutettaessa Kössi seuraa taluttajaa kuuliaisesti, vaikka välillä kauniiden tammojen perään hirnuukin. Joissakin poikkeustapauksissa Kössi saattaa riistäytyä käsistä ja loikata sivummalle, mistä se sitten jatkaa pakomatkaansa. Näin kuitenkin käy hyvin harvoin, ja tällaisissa tilanteissa taluttajan ja muiden ihmisten kannattaa olla hyvin rauhallisia, sillä säikähtänyt hevonen voi juosta kilometrejä mihin tahansa ilmansuuntaan. Kössin taluttajan täytyy olla luottavainen Kössiä kohtaan, sillä Kössi ei pidä itsensä epäilijöistä niin kuin ei varmaan kukaan muukaan. Kössi on kaikkine ominaisuuksineen mukava talutettava.

Lyhyesti Kössistä ei voi kertoa , sillä Kössi on hyvin monipuolinen persoona eivätkä sanat riitä kuvailemaan sen jokapäiväisiä oikkuja ja sankaritekoja. Kaiken kaikkiaan Kössi on erittäin miellyttävä hevonen ratsastaa, hoitaa, taluttaa ja ajaa.

i. Roggen IV (evm)
oldenburg
ii. evm
-
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. evm
-
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Tremse (evm)
oldenburg
ei. evm
-
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. evm
-
eei. evm
-
eee. evm
-
ii. Rodger, iii. Robert, iie. Donna Liia, ie. Diranda, iei. Ruber, iee. Selda
ei. Gottenbaum, eii. Glowhause, eie. Wonderbaum, ee. Renesance, eei. Cansense, eee. Romance

Kilpailut

Jälkeläiset

12.12.2003 o. CA's Follón (e. Dollarin Feeniks)
28.12.2003 o. Geheimnis Göttersig (e. Sigfrieda II)

Kuvagalleria

Päiväkirja, valmennukset

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © Joe Dunckley