Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.
YLA3

Black Panther W

#3688 - http://www.anfarwol.net/windsor/p/blackpantherw
Hevosella ei ole vielä kuvaa.
NimiBlack Panther W "Pantteri"
Rekisterinumero VH14-031-0929
Syntymäaika08.05.2004
Ikä, ikääntymistapa 20-vuotias ( IRL, 14.06.2024 )
Sukupuoliori
RotuFWB
Säkäkorkeus175 cm
Väritummanruunikko
KasvattajaWirtual W
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojanemo / Hallahaka
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko GP, Re 160 cm, Me 140 cm

Pantteri on oikea pantteri hoitaa. Itse suosittelen käytävälle laittamista koska ori on vilkas, utelias ja tahtoo ulos karsinasta aina kun on mahdollista. Jos se on vapaana karsinassa pelkkä riimunnaru oven edessä niin ensin Pantteri pyörii karsinassaan ja loppujenlopuksi yleensä tulee narun läpi. Kun Pantterilta ottaa kavioita saa olla nopea koska Pantteri ei yleensä pidä yhtään kauempaa kun on tarve kaviotaan ylhäällä, koska hän tahtoo mennä jo. Pantterilla ei onneksi ole mitään pahoja tallitapoja. Mutta Kun Pantterin päätä harjaa hän yleensä pökkii päällänsä sinua sillä aikaa kun harjaat hänen päätänsä. Mutta ei Pantteri ole pahantahtoinen vain nuori vilkas ori. Kun on Pantterin kanssa tekemisissä niin pitää omistaa teräshermot ja olla huumoria pelissä. Ja ei saa unohtaa Pantterin pettämätöntä solmunaukaisu taitoa, sekä ovia poika on joskus saanut avattua, joten Pantterin ovessa täytyy aina olla varmistus ”ketju” ettei poika pääse käytävälle moikkaamaan kavereita ilman lupaa.

Pantteria taluttaessa saa olla varuillaan koska Pantteri on erittäin vilkas ori. Pantteri steppaa minkä kerkeää ja tahtoisi mennä jo. Pienempien ei kannata siis taluttaa tätä oria jollei kokemusta ole paljon. Pantteri tietää että ihminen on pomo ja sitä täytyy totella, mutta se pääsee nuorukaisen päästä aina välillä unohtumaan talutettaessa jos poika näkee jonkun ihanan tamman. Silloin pitää karjaista ja komentaa vähän niin Pantteri on taas kiltti pikkuori.

Ratsastettaessa Pantteri on reipas, mutta tottelee kuuliaisesti pidätteitä ja kävelee vaikka paikallaan jos pyydetään. Pantteri pitää ratsastajan miellyttämisestä joten se on oiva ratsu. Pantteri pitää koulusta todella paljon vaikka sitä ei aluksi voisi niin vilkkaasta orista uskoa. Mutta niin se vaan yllättää että hän osaa vaikka ja mitä. Myös esteitä poika hyppää kiitettävästi. Maastoon ei sitten aloittelijoiden kannata ollenkaan Pantterilla lähteä koska meno on aika vauhdikasta. Ja pukkejakin saattaa tulla. Pantterilla on todella hyvä käynti ja laukka, ravi on hieman pomputtavaa mutta kun siihen tottuu, niin ei ole lainkaan vaikeaa istua siinä.

Tarhassa Pantteri tykkää riehua oikein urakalla. Välillä hän laukkailee innoissaan yksikseen ja leikkii viereisessä tarhassa olevan kanssa. Mutta Pantterilla pitää aina olla jotain virikettä tarhassa, muuten poika karkaa eikä sitä pidättele mikään aita. Virikkeiksi kelpaavat vallanmainiosti esimerkiksi puun oksat, auton rengas, joku vanha pallo jossa on reikä, sekä erilaisia leivän paloja tms. piilotettuina ympäri tarhaa.

Eläinlääkäriä Pantteri ei pelkää, mieluummin hän nuuhkii kaikkia laitteita ja juttuja mitä eläinlääkärillä sattuu nyt olemaankaan mukana. Eläin lääkärit tosin eivät aina tykkää Pantterista kun pikkuinen on niin utelias. Mutta Pantteriin on yksi keino saada se pysymään paikoillaan tarkistuksen tai rokotuksen ajaksi. Laittaa sen turvan eteen paljon kiinnostavia härveleitä mitä se voi tutkia sillä aikaa kuin eläinlääkäri tutkii.

Kengittää Pantteri onkin sitten hankalampi. Pantteri tahtoisi kokoajan olla menossa jonnekin eikä jaksaisi seistä hetkeäkään paikoillaan. Mutta yleensä saadaan odottelun ja tekemisen kanssa kengitettyä ihan helposti kokeneen kengittäjän kanssa.

Kisapaikalla Pantteri hirnuu aivan mielettömästi. Kokoajan hirnutaan tammoille ja ollaan oikein komeaa oria. Kilpailujen huumassa ori saattaa talutuksen aikana unohtaa täysin ihmiset, joten täytyy olla kokenut orien käsittelijä että sitä pystyy kunnolla taluttamaan. Välillä ori tarvitsee vähän avitusta tammojen hurmosta maanpäälle takaisin putoamiseen. Muutama karjaisu tai näpäytys raipalla tehoaa mitä mainioimmin. Ratsastettaessa kilpailuissa Pantteri unohtaa tammat ja keskittyy ratsastajan miellyttämiseen.

i. Indigo Blue V
FWB, 165 cm, punarautias
KTK II
ii. Livingstone
FWB, 167 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK II, YLA1, ERJ-I
iii. May 14th H'Dark Zel
xx, 171 cm, punarautias
iie. Lumiére Solaire
hann, 166 cm
ie. ATR Pineapple
FWB, 155 cm, rautias
KTK III
iei. Kuujärven Advice
FWB, 157 cm, punaruunikko
KTK III, YLA2
iee. MK Pinny's Queen
FWB, 172 cm, tummanruunikko
e. KWB Alchmene
FWB, 168 cm, ruunikko
ei. Artofselfdestruction
FWB, 158 cm, tummanpunaruunikko
Ch, KTK I
eii. Rivulet's Si Joile
sf, 168 cm, ruunikko
eie. Adamant Nin
FWB, tummanruunikko
ee. Alchemy Nin
FWB, 157 cm, tummanpunaruunikko
VIR MVA Ch, KTK II
eei. Ikaros By The Way
FWB, 169 cm, kimo
eee. Alaney Nin
xx, 155 cm, tummanpunarautias

Kilpailut

Jälkeläiset

01.01.1970 . HA Royal Blue (e. C.O.R. Venetsia)
10.10.2004 o. CE Creeping Tiger (e. Soodan Catwalk)
28.03.2015 o. Black Jaguar HRW (e. Xsiara VR)

Kuvagalleria

Päiväkirja, valmennukset

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © Joe Dunckley