Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

B.A. Proud And Beautiful

#7466 - http://www.anfarwol.net/windsor/p/baproudandbeautiful
ponin kuva

© Camelot Farms
Lisää kuvia sivun lopussa.

NimiB.A. Proud And Beautiful "Riisi"
Rekisterinumero VH14-040-0119
Syntymäaika25.02.2001
Ikä, ikääntymistapa 23-vuotias ( IRL, 14.06.2024 )
Sukupuolitamma
Rotufriisiläinen
Säkäkorkeus163 cm
Värimusta
KasvattajaSiittola Blue Angel
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojaSiittola Blue Moon
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko Va A, Re 50 cm

Varsana lempinimellä Bami tunnettu B.A. Proud And Beautiful syntyi Siittola Blue Angelissa ja myytiin sieltä Siittola Blue Mooniin, missä tamma kävi muutamassa varsanäyttelyssä. Tamma palasi takaisin kasvattajalleen ja oleili pitkään pihan perällä lemmikkinä ja koristeen virkaa toimittamassa ennen kun tuli meille syksyllä 2013.

Riisin varsa-ajoista tiedetään että se oli jo silloin kaunis ja esiintymishaluinen, aivan kuin isänsä. Tarhassa oli aina meno päällä, Riisi pukitteli innosta ja oli kaikin puolin iloinen sekä pirteä varsa joka kerjäsi herkkuja hoitajiltaan. Erityisesti sokeri ja omenat olivat tamman mieleen, Riisi hieman loukkaantui jos ei mitään namipalaa saanut. Vedestä Riisi ei pitänyt, se tuli kyllä muuten kiltisti talutuksessa, mutta teki tenän pesupaikalle mentäessä.

Edelleenkään Riisi ei vedestä innostu, ainakaan sateen muodossa. Pesua se on oppinut sietämään ja maassa olevat lammikot eivät haittaa. Luonteeltaan tamma on tasoittunut kovasti ja intoutuu enää vain harvoin juoksemaan muiden tammojen kanssa, silloinkin meno on ennemmin rauhallista lönköttelyä kuin varsa-aikojen hurjaa pinkomista. Riisi esiintyy edelleen mielellään, mutta ylpeän arvokkaasti aiemman tulisen tanssahtelun sijaan. Hoitotoimenpiteisiin se alistuu kiltisti, huokailee vaan tehdäkseen selväksi mielipiteensä moisesta rauhanhäirinnästä. Riisin mielipuuhaa on tarhassa laiskottelu ja heinäkasan tuhoaminen, se viihtyisi oikein mainiosti päivät pitkät ilman ihmiskontakteja.

Tamman koulutus on onnistunut hyvin, vaikka se aloitettiinkin aivan alusta. Peruskoulutus tammalle oli vuosia sitten tehty, mutta taitoja ei kovin oltu ylläpidetty ja pelkässä pohjakunnon rakentamisessa kesti kauan. Työn tuloksia on kyllä ihailtava, Riisistä sukeutui oikein mainio valjakkoajohevonen ja se tuntuu vetävän kärryjä oikein mielellään niin yksin kuin parin tai useammankin kaverin kanssa. Toisten reipas meno innostaa sitäkin vauhtiin, yksilösuoritukset tahtovat olla hieman rauhallisempia tahdiltaan. Kouluratsuna Riisi toimii myös mukavasti. Se yltää jopa vaativalle tasolle, vaikka suoritusten taso vaihteleekin. Jos tammaa olisi valmennettu nuoresta pitäen, sillä olisi varmasti ollut kapasiteettia korkealle. Täytyy toivoa että se periyttäisi hyviä ominaisuuksiaan varsoilleen. Esteistä Riisi ei oikein perusta, se jaksaa loikata reilun puoli metriä ja toteaa että sitä korkeammat ei käy. Kielto tai pudotus tulee varmasti.

i. Spark of Coffee
fri, musta
Ch
ii. Spark Of Courage (evm)
friisiläinen
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. Cup Of Black (evm)
friisiläinen
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Fridene
fri, musta
ei. Jorrit (evm)
friisiläinen
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. Fraude (evm)
friisiläinen
eei. evm
-
eee. evm
-

Riisin isä Spark Of Coffee oli Hevosenkengän tallin vanhoja hevosia, myytiin Hannalle Koululaaksoon Hevosenkengän lopettaessa. Orista on hyvin vähän tietoja jäljellä, Riisi jäi luultavasti sen ainoaksi jälkeläiseksi. Spark of Coffee osallistui ainakin RG:n NJ-orinäyttelyihin 25.05.2001 mutta tuloksista ei ole tietoa. Ilmeisesti ori kuitenkin on joskus näyttelymenestystä kerännyt, sillä se on palkittu Ch-arvonimellä. Orille löytyy neljä muuta kilpailutulosta. Estekilpailut 04.11.2001 LT-tallilla joissa se oli 90 cm luokassa 21/24 ja 100 cm luokassa sijalla 4/36 mistä se sai palkinnoksi 300 vmk. Lisäksi se osallistui 22.01.2002 Hevoslaakson kouluratsastuskilpailuihin tuloksin 11/23 luokassa Va B ja 17/18 luokassa Va A.

Riisin emä Fridene on vielä tuntemattomampi tapaus. Lempinimellä Friidu tunnettu tamma oli Siittola Blue Angelissa ja varsoi tiettävästi vain kerran. Friidu oli kärsinyt pitkään jalkavaivoista eikä elänyt enää kauan Riisin varsomisen jälkeen. 17.04.2001 sen jalat pettivät lopullisesti ja tamma lopetettiin karsinaansa. Friidu oli kaunis ja kiltti tamma.

Kilpailut

Jälkeläiset

01.04.2011 t. Freedom Queen of Windsor (i. T.H. Black Jack II)

Kuvagalleria

Kuvat © Camelot Farms

ponin kuvaponin kuva

Päiväkirja, valmennukset

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © Joe Dunckley