Anfarwol Welsh Ponies & Cobs

Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Llygedyn Rhamant

#7015
Hevosella ei ole vielä kuvaa.
NimiLlygedyn Rhamant "Manta"
Rekisterinumero VH14-026-0155
Syntymäaika04.09.2014
Ikä, ikääntymistapa 115-vuotias ( VHKR, 14.04.2024 )
Sukupuolitamma
Rotuwelsh D
Säkäkorkeus149 cm
Väritummanruunikko
Kasvattajaelen
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuoja
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko He A, Re 100 cm
i. Llygedyn Neifion Ddu
wD, 147 cm, tummanruunikko
Ch, KTK II, YLA2
ii. Llygedyn Penrith
wD, 158 cm, musta
YLA1, VWY-II, VPA1
iii. Aelwen Dark Magic
wD, 148 cm, musta
iie. Llygedyn Teleri
wD, 150 cm
YLA3, VWY-II, VPA1
ie. Rhoscfflach Seren Aerith
wC, 130 cm, ruunikko
Ch, VWY-II
iei. Glamour's Apache
iee. Rhoscfflach Seren Aur
wC, 131 cm, musta
VWY-II
e. Llygedyn Rhiannon
wD, 150 cm, tummanruunikko
VIR MVA Ch, KTK II
ei. Caradwg Eryr Aur
wD, 153 cm, rautias
Ch, KTK II
eii. Ceridwyn Supreme
wD, 154 cm, punarautias
VIR MVA Ch, KTK II
eie. Criallt Sianwen
wD, 148 cm, ruunikko
Ch, KTK II
ee. Llygedyn Rhianu
wD, 149 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK II, YLA2, VWY-II, VPA1, ERL-II
eei. Llygedyn Carus
wD, 157 cm
VWY-II
eee. Nefertari's Sereena
wD, 142 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, YLA2, VWY-II, VPA2

Kilpailut

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

Valmennukset, päiväkirjamerkinnät

Pk-merkintä

Manta oli aivan pikkuinen varsa kun kävin katsomassa sitä ensimmäistä kertaa. Sen emä taisi olla hieman kyllästynyt pikku huligaaniin, tammaa ei paljon kiinnostanut vaikka vieraita ihmisiä pyöri laitumella. Manta tuli heti rohkeasti tekemään tuttavuutta ja maistelemaan vaatteita. Sen reippaus teki niin hyvän vaikutuksen että tein ostopäätöksen enempiä pohtimatta.

Pk-merkintä

Vieroitus oli Mantalle helppo homma, se oli aivan valmis lähtemään emänsä luota suureen maailmaan ja matkusti kuin vanha tekijä. Uudella tallilla se olisi heti halunnut tutkia jokaisen nurkan ja tutustua kaikkiin hevosiin. Manta pääsi tarhaan kahden muun tammavarsan kanssa ja tytöistä tuli miltei heti parhaita kaveruksia.

Pk-merkintä

Mantan koulutus aloitettiin ohjasajosta ja kärryjen eteen totuttamisesta. Helppo nakki, tuumasi Manta. Se otti kaikki uudet asiat vastaan uteliaan rauhallisena ja pääsikin miltei heti maastoon kärryjen kanssa. Siitäkös tamma innostui, se suorastaan rakastui maastoiluun. Manta olisi viilettänyt ties miten pitkiä lenkkejä ellei sen menoa olisi vähän rajoitettu. Tässä vaiheessa tuli vastaan myös ensimmäiset ongelmat tamman kanssa. Perus ravivaljailla ja koppakärryillä ajaminen sujui helposti, mutta valjakkovaljaissa oli jo liikaa remmejä Mantan makuun. Se keskittyi enemmän protestointiin kuin etenemiseen tai vaihtoehtoisesti puri kuolaimeen kiinni ja lisäsi vauhtia.

Pk-merkintä

Vihdoin oli ratsukoulutuksen aika. Tavalliseen tapaansa Manta suhtautui varusteisiin rennon uteliaasti eikä ollut moksiskaan kun sen selkään kiivettiin ensimmäistä kertaa. Tamma oppi uusia asioita melkoisin harppauksin ja saikin lomailla usein kun hitaampia kavereita koulutettiin. Manta kasvoi aika epätasaisesti ja senkin takia tuli paljon taukoa töistä, tamma oli todella pitkään reippaasti takakorkea.

Pk-merkintä

Ensimmäiset kilpailut kotipihan ulkopuolella jännittivät varmaan enemmän ratsastajaa kuin ratsua. Manta oli toki innoissaan ja ihastuksissaan kun kaikkialla oli uusia jänniä hajuja ja paljon nähtävää, mutta mitään tyhmyyksiä se ei keksinyt. Kouluradasta suoriuduttiin hyvin ja kohtalaisella menestyksellä, vielä olisi paljon harjoiteltavaa edessä mutta miellyttävä kokemus saatiin kuitenkin.

Pk-merkintä

Seuraavana jännättiin ensimmäisiä estekisoja. Mantasta ajateltiin ehkä enemmän kouluratsua, mutta yllättäen se osoitti hyviä hyppylahjojakin. Tällä kertaa tammalla oli enemmän intoa ja radasta tuli melkoinen vauhtisuoritus. Palkinnoille ei päästy mutta Manta oli täynnä energiaa vielä radan jälkeenkin, täytyisi vain saada se energia suunnattua tarkempiin hyppyihin eikä kaahotukseen.

Pk-merkintä

Vihdoin päästiin kokeilemaan maastoesteitäkin kilpailussa asti. Mukaan lähdettiin vähän huvin vuoksi eikä Mantan kanssa oltu vielä ehditty kovin paljon maastossa hypätä, mutta tamman rennon asenteen tuntien tuumittiin että tästä tulisi hyvä kilpailuharjoitus kuitenkin. Manta oli oikein omassa elementissään. Esteillä ei tarvittu niin suurta tarkkuutta ja tammalla riitti vauhtia ja energiaa koko pitkän radan loppuun asti. Yllättäen jopa sijoituttiin vaikka alunperin lähdettiin vain kokemusta hakemaan.

Pk-merkintä

Laiskan omistajan vuoksi näyttelyt ovat jääneet vähän sivuun, mutta kasvattajan patisteltua tarpeeksi Manta puleerattiin kauniiksi ja ajeltiin kohti lähellä järjestettyä nuorten tammojen showta. Melkoisen shown Manta siellä saikin aikaan. Se ei selvästi ymmärtänyt miksi piti kipitellä narun päässä eikä tehty koulukiemuroita tai hypätty. Paikalta poistuttiin lopulta hyvin noloina arvostelupaperissa komeilevan koulutuskehoituksen kanssa.

Pk-merkintä

Shownäyttelystä saadun murskapalautteen innoittamana Mantan kanssa jatkettiin maasta käsin tehtäviä harjoituksia. Ehkä se teki tammalle ihan hyvääkin, ylimääräinen hössötysenergia siirtyi lopulta näyttävämpiin liikkeisiin ja Mantasta kuoriutui varsin karismaattinen esiintyjä. Se selvästi nautti kun tehtiin asioita pelkässä riimussa ja narussa. Manta on aina ollut varsinainen varusteettomuuden puolestapuhuja ja päätimmekin panostaa oikein kunnolla showkilpailujen in-hand -luokkiin.

Pk-merkintä

Ensimmäiset showkilpailut treenikauden jälkeen olivat huippumenestyksekkäät! Manta oli kisoissa omassa elementissään ja hurmasi niin yleisön kuin tuomaritkin. Sen meno oli kaunista katsottavaa ja ruusuke kruunasi kilpailupäivän. Manta selvästi nautti olostaan ja se sai paljon kehuja, keräsipä se kehän ulkopuolelle pienen fanijoukonkin ihastelemaan ja kuvaamaan.

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.
Taustakuvio © Subtle Patterns