Anfarwol Welsh Ponies & Cobs

Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Cornflower's Fabled

#4727
ponin kuva
© Twelvestep Pony Farm
Lisää kuvia sivun lopussa.
NimiCornflower's Fabled "Allu"
Rekisterinumero VH14-024-0264
Syntymäaika14.10.2003
Ikä, ikääntymistapa 15-vuotias ( IRL, 26.05.2019 )
Sukupuoliori
Rotuwelsh A
Säkäkorkeus121 cm
Värirautias
KasvattajaCornflower
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojaponisiittola Leira
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko He B, Re 80 cm

© Sara P
Yleisesti: Allu on oikea herrasmiehen alku. Se yrittää aina parhaimpansa mukaan käyttäytyä, mutta joskus kelkka riistäytyy käsistä. Ihmisiä kohtaan ori on melko kiltti, ainakin ihmisiä jotka eivät pelkää sitä. Toista sitten on jos ihminen, joka kohtaa sen tytisee suorastaan pelosta. Muiden hevosten tapaan Allu käyttäytyy pelkääviä ihmisiä kohtaan inhottavasti luimimalla ja puremalla. Mutta Allua ei tarvitse pelätä. Hevosia kohtaan ori on leikkisä ja joskus uhkaavakin. Isoista kaviokkaista se ei erityisemmin pidä, mutta sietää nekin. Allu myös kiintyy hyvin helposti sille läheisiin ihmisiin, esim hoitajaan ja omistajaan. Lapsille ori on yleensä kiltti, mutta jos silittäminen muuttuu kevyeksi hakkaamiseksi niin ori osaa kyllä ilmoittaa siitä, mutta lapsia se ei pure tai potki. Korkeintaan luimii ja puhisee kuin pieni höyryveturi. Allu pitää poseeraamisesta ja yleensä näyttelytuomarit ihastuvatkin sen ryhdikkääseen ilmeeseen ja asentoon. Se siis osaa esiintyä kehässä ihan kiitettävästi. Joskus jos koittaa liikaa ”esiintyä” niin saattaa sillä yhtäkkiä mennä hermot ja sitten se onkin jo eri asia. Yleisesti Allu on kohtelias poni, jos niin ponista voi vain sanoa. :)

Ratsastaessa: Allu kulkee nätisti, tosin ori on hiukan herkkä pohkeille, joten pehmeät pohjeavut ovat kullan arvoisia Allulla ratsastaessa. Kentällä ori menee joskus hieman hermostuneesti, mutta kulkee rivakasti, eikä hidastele turhia. Joskus jos pojalla on huono päivä niin saattaa se yhtäkkiä kääntyä kentän keskelle ja pyörähdellä siinä vihoissaan, jonka jälkeen jatkaa tyytyväisenä taas matkaa :D Kentällä se saattaa joskus säikähtää lintuja tmv, mutta harvoin. Ympyrällä taitavan ratsastajan kanssa se menee kaula nätisti kaarella ja on todella kuuliainen. Raviin Allu nousee hyvin ja siitä laukankin saa hyvin nostettua. Tosin ympyrällä laukkaaminen ei ole hauskaa, ainakaan Allun mielestä. Koulua Allu menee hyvin, tosin hiukan hiomista on siinäkin. Esteillä joskus kieltäytyy, mutta muuten hyvin. Maneesissa poika on hiukan säikky, varsinkin kevättalvella kun lumet tippuvat katolta alas maahan. Muuten se menee maneesissa yhtä hyvin kuin kentälläkin. Maastossa se menee ehkä hieman jäykästi ja muutamat pukitkin se saattaa vetää jos oikein alkaa pelottamaan. Mutta muuten se pitää luonnossa olemisesta. Allulla on mukava ratsastaa jos hallitsee ratsastuksen perusasiat ja osaa käyttää pohjetta oikein. :) Kisoissa Allu on hermona ja varsinkin lastauksessa sitä pitää houkutella tuntikaupalla, jotta se suostuu traileriin astumaan. Itse kisapaikalla ori on tuttavallinen kisakumppaneilleen, mutta kilparadalla se on kunnianhimoinen voittajaponi.

Hoitaessa: Allu on aina innokas seuraamaan hoitajan puuhia. Joskus tosin ori saattaa ottaa pienen pienet torkut jos hoitaja harjaa pehmeästi sen karvaa. Allun kiinniottaminen voi olla hieman vaikeaa boksista, sillä se vihaa riimua, mutta se on pakko laittaa siihen sillä muuten se karkaa kovaa kyytiä. Kun riimu on pujoteltu sen päähän niin sitten ei enää ole mitään hätää toisin sanoen :D Kannattaa aloittaa harjaamisesta. Harjatessa se ekaksi tutkailee hoitajaa, mutta sitten rentoutuu ja pörisee hiljaa. Mahanalunen ei kuitenkaan ole niin helppo harjata, sillä orilla kutiaa se alue ja se on kiusallista sille. Mutta kyllä sen joten kuten aina saa harjattua. Jalat ori antaa helposti harjata, samoin pään. Kavioiden putsaus on alussa hankalaa, mutta jos kärsivällisyyttä löytyy niin onnistuu sekin hyvin. Takajalat ovat yleensä ne vaikeimmat putsattavat. Suitsiessa ori ei millään halua avata suuvärkkiään, mutta tarpeeksi kauan kun houkuttelee tarpeeksi kauan. Sitten, kun kuolaimet on suussa niin remmienkin laitto on helppoa. Satuloidessa Allulla on tapana pullistella minkä jaksaa, mutta lopulta luovuttaa ja antaa periksi hoitajaparalle <: Allu on todella helppo hoitaa, sitä ei vaan saa missään vaiheessa pelätä, muuten se ei enää ole niin helppo. Taluttaessa Allulla on tapana mennä taluttajan edellä ruohopuskiin. Kannattaa kävellä ihan rauhassa, silloin Allukin rentoutuu ja kävelee ainakin melkein samaa tahtia kuin taluttajakin. Allu on iloinen ja juoksee ympäri tarhaa. Yleensä se menee sekä tarhassa että laitumella heti ekana piehtaroimaan, jonka jälkeen menee syömään tyytyväisenä ruohoa. Kiinniottaminen on melko helppoa muutaman leivänkanniskan kanssa.

i. Cornflower's Unfear Moonlight
wA, 122 cm, kimo
ii. Burlywoods Benjamin
wA, 121 cm, kimo
iii. Liinun Dinah
wA, 118 cm, kimo
KTK III
iie. Laakson Question
wA, 119 cm, kimo
ie. Frondon Derya
wA, 114 cm, kimo
KTK III
iei. Dayfor
wA, 117 cm, kimo
Ch, KTK III, YLA2
iee. Romance In Florance
wA, 117 cm, kimo
e. Ruiskukan Pikku Pupu
wA, 120 cm, rautias
ei. Golden Lucifer
wA, 121 cm, rautias
eii. Pinoccio JD
wA, 125 cm, voikko
eie. Cusan von Dreams
wA, 114 cm, kimo
ee. Midnight's Wendy
wA, 123 cm, kimo
eei. Liinun Werona
wA, 117 cm, kimo
eee. Never Falkorn
wA, 116 cm, kimo
VIR MVA Ch, KTK III

Kilpailut

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 453.27
Nopeus ja kestävyys: 170.51
Kuuliaisuus ja luonne: 1004.46
Tahti ja irtonaisuus: 95.65
Tarkkuus ja ketteryys: 722.46

Tasot

KRJ: 3 (maksimitaso 1, pisteet 1100.11)
ERJ: 4 (maksimitaso 1, pisteet 1457.73)
KERJ: 2 (maksimitaso 1, pisteet 623.78)
VVJ: 4 (maksimitaso 10, pisteet 1726.92)

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

Kuva(t) © Twelvestep Pony Farm
ponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuva

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.
Taustakuvio © Subtle Patterns