Anffilan suomenhevoset

Talli on lopettanut toimintansa.
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.
YLA2

Anffin Thor

#2577
Hevosella ei ole vielä kuvaa.
NimiAnffin Thor "Thor"
Rekisterinumero VH11-018-0571
Syntymäaika15.11.2009
Ikä, ikääntymistapa 10-vuotias ( IRL, 26.01.2020 )
Sukupuoliori
Rotusuomenhevonen
Säkäkorkeus162 cm
Värimusta
KasvattajaAnfarwol
Omistajasandi VRL-07737
Ex-om. / tuojaPetri
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko He B, Re 100 cm

Thor on kiltti hoitaa, se pitää harjaamisesta ja torkkuisi mielellään ties kuin kauan paikallaan kun joku vain harjaa kunnolla. Thorilla on tosin tapana kiittää harjauksen lopuksi rapsuttamalla takaisin joten kannattaa olla varuillaan ettei saa hampaanjälkiä muistoksi. Thor on oikein houdini vapautumaan kaikista loimista joten talvipakkasillakin se tarhailee loimetta. Usein se kasvattaakin hervottoman karvapeitteen ja muistuttaa talvisin lähinnä jotain jakkihärkää. Tarhassa Thor on hyvin puuhakas ja on miltei jatkuvasti liikkeessä leikkimässä pikku-ukkojen kanssa. Se voi olla joskus hankala saada tarhasta kiinni, ei tahtoisi millään tulla sisälle ja se ei edes kaihda huonoa säätä, Thorin mielestä sateellakin on mukavaa ulkoilla. Taluttaessa se lähtisi mielellään omille teilleen paikkoja tutkimaan joten vahva riimu ja naru ovat tarpeen. Maastoon Thoria ei kannata edes lähteä taluttelemaan tai muuten saa huomata ulkoilevansa ilman hevosta, sitä ei siellä pidättele mikään jos se päättää lähteä. Ratsuna Thor on reipas ja yritteliäs, se on ollut helppo kouluttaa ja tekee ehdottomasti aina parhaansa. Thor on muutenkin aktiivinen ja utelias hevonen joten se lähtee aina mielellään töihin. Varusteita laittaessa se ei malttaisi odotella paikallaan, missään nimessä sitä ei voi jättää enää varusteet päällä seisomaan ja odottelemaan tai se saattaa saada jotain tyhmää päähänsä. Kentällä se ei juuri välitä muista hevosista jos joku samaan aikaan eksyy ratsastamaan, mutta hitaammat voivat jäädä jalkoihin kun Thor pääsee vauhtiin. Thorin isästähän meinattiin ravuria sillä suvussa on ravihevosia, sieltä varmasti on periytynyt Thorin vauhdikkuus ja kilpailuhenkisyys.

Thor hyppää erittäin mielellään mutta se on niin vauhdikas ettei hyppääminen aina ole kovin turvallista. Oikein innostuttuaan Thor ei malta rauhoittua, pidätteistä se vain hermostuu ja hommasta ei tule mitään ellei ratsastaja jotenkin saa sitä kuulolle. Yksittäisiä esteitä harjoitellessa se kuumuu hyppy hypyltä niin että lopulta pistää homman ihan leikiksi. Radalla se taas ei pysty kääntymään kovin nopeasti ja lähestymisistä tulee usein huonoja missä ei auta yhtään päätähuimaava vauhti ja kiire. Thor onkin selvästi tullut tässä emäänsä joka oli samanlainen koheltaja esteillä, intoa riittää roimasti enemmän kuin taitoa. Maastoesteitäkin Thorilla on kokeiltu, siellä sujuu vähän paremmin kun ei ole pudotuksista pelkoa ja tiet ovat enimmäkseen suorat eikä ole niin tiukkoja kaarteita, mutta aika huimapäinen ratsastaja saa olla. Kun yhdistetään Thorin kuumuvuus esteillä ja yleinen innostus maastossa niin yhdistelmä ei ole kovin turvallinen vaikkakin nopeudessa Thor hakkaa varmasti monet. Iän ja kokemuksen myötä Thor on alkanut hieman rauhoittumaan joten nykyään esteilläkin kisaaminen on mielekkäämpää, satunnaisen kohelluksen takia silti sijoitusten määrä ei ole huima. Sopivia rata- ja maastoestekilpailuja on tullut vastaan enemmän kuin koulukisoja, ehkä ahkera kisaaminen on saanut sen edes vähän uskomaan että loppujenlopuksi on paljon hauskempaa kun ratsastaja ja hevonen ovat yhtä mieltä siitä missä tempossa rata suoritetaan.

Kouluratsastus on Thorille paljon parempaa hommaa ja sillä kisataankin koulupainotteisesti. Thorilla on luonnostaan hienot lennokkaat askeleet ja esiintymisestä nauttivana se kokoaa itsensä hienosti. Onhan Thor myös melkoisen näyttävä ilmestys niin värinsä kuin ryhdikkään rakenteensa puolestakin. Kouluradoilla Thor malttaa keskittyä ja kuunnella ratsastajaa aivan toisella tavalla ja yhteistyö sujuu parhaimmillaan saumattomasti. Thor kantaa itsensä hyvin ja taipuu kauniisti, sitä on ilo katsella.

Maastossa Thorilta on vaikea löytää jarruja. Ei se varsinaisesti ryöstä, on vain niin innoissaan menossa eteenpäin ettei ihan muista kuunnella ratsastajaa. Etenkin käynnissä aloittaminen on hyvin hankalaa ja ori meneekin puolittain ravia koko ajan. Parhaiten sen saa rauhoittumaan reippaalla laukkapätkällä, tosin kovakuntoisena Thor ei vähällä väsy joten laukankin jälkeen riittää vielä energiaa vauhdikkaaseen lenkkiin. Pienen alkuirrottelun jälkeen se kuuntelee vähän paremmin mutta varmuuden vuoksi kannattaa kuitenkin laittaa maastoon hieman vahvemmat kuolaimet. Jalat on myös suojattava hyvin, Thorilla on ihmeellinen taipumus onnistua joka kerta kolhimaan tai naarmuttamaan jalkansa johonkin. Ratsastamaan ei kannata lähteä muiden seurassa tai on oltava varma että seura on tasaisempaa tyyppiä, jos joku meinaa lähteä ohittamaan Thoria niin oria ei pidättele mikään, se juoksee kunnes on jättänyt toisen kauas taakseen.

Thor suorastaan rakastaa matkustamista, se vaistoaa jo hyvin aikaisin että johonkin ollaan menossa ja kurkkii innoissaan tarhastaan tai karsinastaan kun tavaroita pakataan ja muita valmisteluja tehdään. Jos se ei pääse mukaan, se on jonkun aikaa huonolla tuulella jolloin on parempi jättää ori rauhaan. Jo kuljetussuojia laittaessa Thor steppailee innoissaan eikä malttaisi odottaa, kuljetusautoon taluttaessa sen kanssa saa olla varuillaan ettei pääse karkaamaan käsistä. Kahta kertaa sitä ei tarvitse kehottaa menemään sisään. Kuljetuksen aikana Thor on rauhallinen ja mutustaa tyytyväisenä heiniään, se onkin hyvää matkustusseuraa hermostuneille tai kokemattomille kuljetettaville, Thorin tyyneys saa usein muutkin rauhoittumaan.

Kisapaikalla saa myös olla hieman varovainen Thorin kanssa, se on niin innoissaan että saattaa hyvinkin karata jos ei ole tarkkana. Thor höseltää ympäriinsä eikä malta rauhoittua ennen alkuverryttelyjä. Siihen kannattaakin käyttää paljon aikaa, mutta kunhan Thorin on saanut rauhoittumaan niin se keskittyy täysillä tehtäviinsä. Thor rakastaa esiintymistä ja radalle päästyään se tietää että kaikki katsovat sitä, sen askeliin tulee aivan uutta lennokkuutta ja se tekee varmasti aina parhaansa.

i. Sandin Taikaviitta
suomenhevonen, 160 cm, punaruunikko
ii. Kasperi
sh, 153 cm, rautias
VIR MVA Ch, KTK I
iii. Jesperi (evm)
suomenhevonen
iie. Kastanja (evm)
suomenhevonen
ie. Kuujärven Keväinen Yö
sh, 163 cm, rautias
iei. M.L. Tuisku-Poika
sh, 166 cm, rautias
iee. E.L Taika-Tyttö
sh, 160 cm, rautias
e. Sinihämärän Solina
suomenhevonen, 156 cm, vaaleanrautias
ei. Hevosenkengän Marmelaadi
sh, 155 cm, rautias
eii. Iki-Ihana
sh, 156 cm, rautias
eie. Limonaadi
sh, 161 cm, rautias
ee. Hunajalaakson Kastanja
suomenhevonen, 159 cm, rautias
eei. Kasanova
sh, 165 cm, rautias
VIR MVA Ch, KTK III
eee. Ilo-Tähti
sh, 158 cm, rautias

Thorin isä Sandin Taikaviitta oli komea pieni rautias josta aiottiin ravuria mutta ei koskaan edes koelähtöön asti ehditty, vaikka ori harjoituksissa lupaavasti menikin. Taikaviitta oli luonteeltaan kiltti, nöyrä ja yritteliäs, aina valmiina puuhaamaan ihmisten kanssa. Kouluradoilla ori taitaa jälkeläisensä tavoin helppo B:n kouluradoilla ja esteradoilla hyppää 80cm. Oria on käytetty muutaman kerran jalostuksessa ja onhan orilla komea liinaharja ja sukat, joten ulkonäöltään ei aivan sieltä vaatimattomimmasta päästä.

Isänisä Kasperi oli ensimmäisiä hevosiani ja ehdottomasti menestynein. Haikein mielin orista aikanaan luovuin kun lopetin hevostenpidon ja valitettavasti Kasperi ehtikin menehtyä ennen kun taas palasin hevosten pariin. Kasperi kilpaili sekä koulussa että esteillä hyvällä menestyksellä ja näyttelyistä se keräsi mainetta päästen jopa muotovalioksi asti. Kantakirjaankin ori pääsi suht nuorena ja vielä paransi tulosta vanhempana. Ori oli luonteeltaankin aivan täydellinen, kiltti ja helppo käsitellä, ratsuna se oli reipas ja tottelevainen.

Isänemä Kuujärven Keväinen Yö on maineikkaan Kuujärven kasvatteja, kaunis rautias estepainotteinen tamma. Se on kiertänyt jonkin verran näyttelyitä kohtalaisella menestyksellä ja kilpaillut myös esteillä. Tammalta on muutamia jälkeläisiä joille se on periyttänyt erityisesti hyvää luonnettaan, Keväinen Yö on hyvin lempeä ja kaikkien käsiteltävissä oleva tamma.

Thorin emä Sinihämärän Solina on runsaasti koulukenttiä kiertänyt kaunis vaaleanrautias tamma. Kisamenestystä on kertynyt myös esteiltä sekä kenttäkisoista, mutta tamma on kuitenkin selkeästi koulupainotteinen. Kouluradoilla kun tamma taitaa sen helppo A:n, mutta esteitä hyppää niin kentällä että maastossa 80cm luokkia. Solina on kiltti käsitellä, mutta ratsuna haastava saada innostumaan.

Emänisä oli vanhuuden kynnyksellä lopetettu suomenhevonen Hevosenkengän Marmelaadi, rautias komean ulkomuodon omaava orii. Marmelaadi oli estepainotteinen ja esteillä enimmäkseen kilpaillut, mutta se myös meni mukavasti koulua ja oli ajollekin opetettu vaikkei se ravihevonen ollutkaan. Ori oli hyvätapainen joskin ratsuna hieman jääräpäinen.

Emänemä Hunajalaakson Kastanja on estepainotteinen rautias tamma. Se on esteiden lisäksi kilpaillut monessa muussakin lajissa hyvällä menestyksellä, mutta näyttelyissä tammaa ei ole nähty. Kastanja on rauhallinen ja kiltti perustamma, joka on ratsuna varsin mukava tapaus. Tamma taitaakin esteradoilla 110cm luokat ja koulussa taitaa helppo A:n likkeet. Jälkeläisiä jättänyt yhteensä neljä.

Kilpailut

ERJ

17.09.2010, 100 cm, 3/50
02.10.2010, 80 cm, 2/40
30.10.2010, 80 cm, 6/50
02.11.2010, 100 cm, 4/60
04.11.2010, 100 cm, 3/60
22.11.2010, 100 cm, 4/40
06.12.2010, 100 cm, 7/60
08.12.2010, 100 cm, 6/60
10.12.2010, 90 cm, 5/40
11.12.2010, 90 cm, 4/40
15.12.2010, 100 cm, 6/60
16.12.2010, 80 cm, 2/30
20.12.2010, 100 cm, 4/40
22.12.2010, 100 cm, 3/40
24.12.2010, 80 cm, 1/40
11.04.2011, 90 cm, 7/50
12.04.2011, 90 cm, 1/50
15.04.2011, 100 cm, 5/30
16.04.2011, 90 cm, 2/50
29.03.2011, 110 cm, 3/60
29.03.2011, 100 cm, 4/60
01.04.2011, 100 cm, 6/40
02.05.2011, 70 cm, 4/40
04.05.2011, 70 cm, 4/40
05.05.2011, 70 cm, 6/40
04.06.2011, 90 cm, 7/50
05.06.2011, 70 cm, 7/50

KRJ

24.10.2010, He C, 2/60
25.10.2010, He C, 4/60
02.11.2010, He B, 7/50
10.11.2010, He B, 1/30
11.11.2010, He B, 5/30
14.11.2010, He B, 2/40
05.01.2011, He B, 1/60
16.02.2011, He B, 1/30
18.02.2011, He B, 4/30
20.02.2011, He B, 5/30
24.02.2011, KN Special, 5/30
26.03.2011, He A, 6/50
28.03.2011, He A, 7/50
15.04.2011, He B, 7/50
18.04.2011, He B, 1/50
20.04.2011, He B, 2/50
11.04.2011, He A, 4/50
12.05.2011, He B, 2/50
21.05.2011, He A, 6/50
27.05.2011, He B, 2/50
07.04.2011, He B, 3/50
10.04.2011, He B, 3/50
02.05.2011, He B, 4/50
04.05.2011, He B, 7/50

VSHK

30.03.2010, 70 cm, 2/11
30.03.2010, 80 cm, 3/14
30.03.2010, He C, 1/9
03.04.2010, He C, 2/13
04.04.2010, He C, 4/19
16.04.2010, KN Special, 4/21
19.05.2010, He C, 2/22
29.06.2010, He C, 1/24

MEJ

24.05.2010, 90 cm, 2/30

Porrastetut kilpailut

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0
Nopeus ja kestävyys: 0
Kuuliaisuus ja luonne: 0
Tahti ja irtonaisuus: 0
Tarkkuus ja ketteryys: 0

Tasot

KRJ: -1 (maksimitaso , pisteet 0)
ERJ: -1 (maksimitaso , pisteet 0)
KERJ: -1 (maksimitaso , pisteet 0)
VVJ: -1 (maksimitaso , pisteet 0)

Muut tapahtumat

30.07.2010 Yleislaatuarvostelu, 32+37+31+25 = 125p, YLA2

Jälkeläiset

01.04.2010 o. Anffin Kasperi (e. Anffin Taikakukka)
25.12.2010 t. Fiktion Heliina (e. Koistilan Helmi)
29.12.2010 o. Suvannon Ukkonen (e. Tammimetsän Kajo)

Valmennukset, päiväkirjamerkinnät

05.04.2016

Eräänä päivänä pohdin mitähän Thorille mahtaa kuulua. Ori oli ollut heti varsasta lähtien yksi suosikeistani ja tajusin etten ollut nähnyt sitä aikoihin, kiinnosti hieman vieläkö se on yhtä hurmaava tyyppi ja onko ikä tuonut hieman rauhallisuutta. Yhteydenotto orin omistajaan poikikin ilahduttavia uutisia, Thor palaisi taas kotiin! Kuljetus saatiin järjestettyä nopeasti ja ei aikaakaan kun auto kaarsi pihaan ja Thor pölähti vauhdikkaasti tallin pihaan. Voi että se olikin innoissaan, joka puolelta kuului tervehdyshirnahduksia ja orilla oli kiire vastata kaikille. Päästettiin poika tarhaan ihmettelemään ja se ottikin oikein reippaat ravit pitkin aidan vierustoja ennen kun rauhoittui syömään. Komea se on edelleen ja erinomaisessa kunnossa, mahdollinen luonteen tasoittuminen jää vielä nähtäväksi.

12.03.2011 - Petri

Pitkästä aikaa lähdettiin Thorinkin kanssa maastoon, tällä kertaa nauttimaan kauniista kevätsäästä. Pakkanen on pysynyt päivisin poissa ja vaikkei aurinko seuraamme liittynytkään, oli sää lämmin. Sen huomasi kyllä, kun orin kavioista tieroja lenteli vauhdikkaimmilal osuuksilla. Maastolenkin kun menimme, oli lunta 10cm niin ei liukastelunkaan vaaraa orin kanssa ollut, toisin kuin liukkailla maanteillä. Teimmekin hieman vauhdikkaamman lenkin ja menimmekin laukkaa ja ravia suurimman osan menomatkasta. Takaisinpäin käännyttäessä vauhtikin jo hieman rauhoittui, mutta oikein hyvä sää oli ja Thor oli oma toimiva itsensä.

Estevalmennus 05.01.2011 - valmentaja Seppo

Heti valmennuksen alussa huomasin mustan orin uhkuvan intoa. Se korskui ja jalat nousivat ravissa korkealle, kaula kaarella ja korvat ja silmät tarkkana ori katseli kentän keskelel kototuja esteitä. Ori todellakin kävi jo kuumana, vaikkemme olleet alkulämmittelyitä pidemmälle ehtineet. Otimme rauhallisen alkulämmittelyn ja Thoria taisi jo alkaa kypsyttää, kun piti vain voltteja ja taivutuksia tehdä ja pysäytyksiä, vaikka kentälle oli koottu ihania esteitä. Orin harmiksi esteet olivat vain puolen metrin korkuisia, ainakin näin alkuun. Tarkoituksena oli alkaa harjoitella hieman lähestymisiä, inkä uskoin varmasti tuottavan vaikeuksia, kun ori tuollalailla puhkui ja puhisi jo lämmittelyissä. Hitaassa laukassa päästin ratsukon esteelle. Ori hieman osoitti mieltään vauhtia ja lyhyitä ohjia vastaan, mutta hyppäsi kuitenkin tyylikkäästi esten yli. Lähestymisissä orilla ei ollut mitään ongelmaa. Käskin Petrin päästää hieman ohjia ja tällä kertaa vauhtia jo löytyi. Ori katsoi tilaisuuden tulleen ja melkein kiitolaukassa laukkasi ensimmäiselle esteelle. Toiselle esteelle tultaessa, pitkien välimatkojen ansiosta Petri oli ehtinyt ohjat koota ja orilla oli taas ohjastaja selässään. Maneesin toisella puolella oli muutama kavaletti maassa. Thor alkoi käydä jo sen verran kuumana, että annoin Petrilel käskyn laukata muutaman kerran maneesin ympäri ja sen jälkeen ratsastaa ravissa kavaletille. Ratsukko teki työtä käskettyä ja ori korvat hörössä katseli eteenpäin uusia, hieman pienempiä esteitään. Orilla askeleet sujuivat ja tässäa asiassa se ei ainakaan tuntunut tarvitsevan harjoitusta. Ehkä ensi kerralla ehdimme harjoitella enemmän tuota lähestymistä, tämä kerta meni enemmän pelleilyksi.

28.10.2010 - Petri

Olemme Suvannossa laiskoja ihmisiä. Heti joululoman tullen hevosten valmennus ja muu liikuttaminen tahtoo jäädä. Kilpailuissa olemme sentään muutamien hevosten kanssa käyneet, pääasiassa tosin ruunien ja tammojen. Thor olikin lenkityksen tarpeessa, kun satuloin ratsuni maastolenkkiä varten. Pakkasilla menen mielummin pidemmän lenkin maastossa, kuin pyörin kentällä tunnin. Hyvä vielä, kun täällä Suvannon lähettyvillä tätä mäkeä ja kiivettävää riittää, niin aivan helpolla ei hevoset maastossakaan pääse. Thor ei sen kummemmin maastossa hionnut kun tallilel palasimme, johtuen varmasti siitä, että menimme suurimman osan lenkistä pelkkää kävelyä ja nautimme lämpimästä talvisäästä.

Kouluvalmennus 01.11.2010 - valmentaja Seppo

Olenhan minä Thorin monta kertaa tarhassa Suvannon pihassa nähnyt, mutta pakko sanoa, että se näytti komealta astellessaan talliin korvat hörössä. Jos orin koulutustaso ei olisi niin alhainen, melkeinhän tuo riisiläisestä menisi. Ne niistä haaveista kuitenkin, sillä aloitimme valmennuksen verryttelyllä. Tämä oli ensimmäinen kunnon ratsastust orilla meillä, joten liikoja emme vaatisi. Teimme paljon ympyröitä jam uita sellaisia, tarkoituksena saada ori herkäksi avuille, myötäämään ja pyöreäksi. Askelissahan orilla ei onneksi vikaa ollut, harmi todellakin sen koulutustason alhaisuus, sillä se olisi komeaa katsottavaa vaativimmillakin kouluradoilla. Komeasti pohkeenväistökin orilta sujui ja pientäkään haparointia ei vasemmalle mennessä ollut, oikealla hieman askel jo haparoi, mutta oikein komealta näytti. Vallan komea hevonen todellakin ja apuja totteli niin nöyrästi, mahtavaa!

24.10.2010 - Petri

Thor on oikein komea ori ja siltä odotammekin suuria tulevaisuudessa. Hienostihan orilla on jo ura alkanut ja ikääkin siltä jo hieman löytyy, mutta se ei meitä haittaa. Hienosti askel kulkee ja ulkonältäänkin ori on varsin komea, vaikkakin hieman raskasrakenteisempi. Se ei kuitenkaan minua haittaa, sillä olen aina pitänyt hieman paksummista ja raskasrakenteisimmista hevosista, ja oreillahan nämä ovat vain tyypillisiä piirteitä. Ja luonteeltaankin kun ori on oikea kukkanen, niin ori on todella hyvin sopeutunut meidän tallin arkeen. Maastossakin muutaman kerran olemme käyneet, kentällä vain kerran.

22.10.2010 - Petri

Vaikka Thor meilel vasta eilen saapui, en ole voinut olla ihastelematta sen komeaa ulkonäköä. Eihän muutenkaan aivan mikään turha tapaus tuo ori ole, sillä onhan se ihan mukavasta suusta, ei aivan sieltä kuuluisimmasta, muttei kuitenkaan sieltä vaativattommimmastakaan, jotain siltä keskiväliltä. Ja onhan ori sitä paitsi komea pihankoriste, vaikkemme sitä suinkaan sen takia ostaneet. Kuitenkin Thor on jo hienosti oppinut, että milloin saadaan ruokaa, vaikka vasta toista päivää meillä elelee ja muutenkin muut hevoset ovat oikein iloisesti orin vastaan ottaneet. Varsinkin vanhukset Wiljo ja Olli ja useimmat tammoistakin osoittavat orille mielenkiintoaan.

21.10.2010 - Petri

Anffin Thor muutti meille tänään kasvattajaltaan. Onhan ori jo melkoinen aikamies, palkittu toisella palkinnollakkin yleislaatuarvostelussa. Nyt olisikin orin kanssa seuraavana vuorossa suomenhevosten laatuarvostelu, jälkeläisiä mutama kappale ja näyttelyuraakin pitää vielä käydä koettamassa. Luonteeltaanhan ori on oikein mukava, mutta erityisesti orin sukuun ihastuin. Se on hieman vanhempaa eikä massanimiä löydy, ainakaan mitään Muskotti Huijaria, sillä se taitaa jo ainakin kuuden hevosen suvusta meiltä löytyä, mikä rajoittaa aikalailla jalostuskäyttöä omilla hevosilla. Thor saakin tuoda hieman uutta verta meidän suomenhevosjalostukseen.

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.
Taustakuvio © Subtle Patterns