Yleistä

Rodun on tarkoitus olla laajempi vaihtoehto ratsuponille ilman maakohtaisia sääntöjä ja rajoitteita.

Sim Sport Pony (SSP) on ponikokoinen, monipuolinen ponirotu. Ponien ulkonäkö on vaihteleva johtuen käytettävien rotujen suuresta valikoimasta, ihanteellinen yksilö on hyväluonteinen ja toimiva käyttöponi. Poniveriprosentti on aina jotain muuta kuin 0 tai 100, eli jalostuksessa käytetään sekä hevosta että ponia, mutta muuten ei prosenttirajoituksia ole. Säkäkorkeus on aina alle 149 cm, hyväksyttyjä värejä ovat kaikki. Vaihtelevasta tyypistä johtuen Sim Sport Pony ei ainakaan tässä vaiheessa ole varsinaisesti näyttelyihin tarkoitettu, joten tarkempaa rotumääritelmää niille ei vielä ole.

Rodut ja rajoitukset

SSP:n jalostukseen hyväksytään kaikki ponirodut sekä lämmin- ja kylmäveriset ratsuhevoset. Kokonaan kiellettyjä rotuja ovat suomenhevonen, islanninhevonen, vuonohevonen ja haflinger, sekä kylmä- ja lämmiveriset ravihevosrodut.

SSP:ssä tulisi aina olla jotain täysi- tai puoliveristä rotua. Virtuaalisen tai jonkin maakohtaisen ratsuponin, welsh part bredin tai SSP:n kanssa voi käyttää muitakin lämminverisiä ratsuhevosia, koska oikein polveutuva rp/wpb/SSP sisältää yleensä jo puoli- tai täysiveristä. Vastaavasti puoli- tai täysiverisen hevosen kanssa voi yhdistää puhtaita ponirotuja. Poniristeytykset ja tilastot käyvät jalostukseen jos ne eivät sisällä kiellettyjä rotuja.

NJ:n rotulistat: ponit, puoliveriset, täysiveriset, lämminveriset, kevyet ja raskaat kylmäveriset.

Yhdistelmissä on jätetty paljon kasvattajien harkinnan varaan, liikaa rajoituksia ei ole haluttu laittaa. Olisi kuitenkin hyvä aina miettiä mitä ominaisuuksia käytettäviltä roduilta halutaan ja sopivatko ne hyvin yhteen.

Esimerkkejä yhdistelmistä

Kaikki ratsuponit ja welsh part bredit ovat sellaisenaan käypiä myös SSP:ksi. Ne suositellaan rekisteröimään ensisijaisesti omien rotujensa edustajiksi, mutta ei ole mitenkään kiellettyä laittaa roduksi Sim Sport Pony.

mikä tahansa ponirotu x mikä tahansa täysi- tai puoliverinen hevosrotu - hyväksyttävä, kaikki täysi- ja puoliveriset hevosrodut käyvät jalostukseen
virtuaalinen ratsuponi x Russian-based Sport Horse - hyväksyttävä, myös virtuaaliset rodut käyvät kunhan ne eivät sisällä kiellettyjä rotuja
suomalainen ratsuponi x shirenhevonen - hyväksyttävä, kylmäveriset ovat nykyään jalostuksessa sallittuja
suomalainen ratsuponi x tennesseenwalker - hyväksyttävä, askellajihevoset käyvät jalostukseen ja ratsuponissa on täysi- tai puoliveristä
shetlanninponi x andalusialainen - ei hyväksyttävä, yhdistelmä ei sisällä täysi- tai puoliveristä
suomenpienhevonen x englantilainen täysiverinen - ei hyväksyttävä, suomenhevonen on kielletty rotu myös ponikokoisena


© Andrea Lindenberg, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0

© 2014 sandi http://www.anfarwol.net
Sim Sport Pony ja Sim Sport Horse ovat virtuaalisia rotuja joilla ei ole mitään tekemistä tosielämän kanssa. | Sim Sport Pony and Sim Sport Horse are virtual horse breeds and do not exist in real word.