Ponisivujen uudistukset työn alla! Osa tiedoista näkyy väärin tai puuttuu toistaiseksi.

Saets Lwcus

#19 - Tämä hevonen on kuollut. | Ponin kuva(t) © MBFoto
NimiSaets Lwcus
LempinimiSatsi
Rekisterinumero
Syntymäaika01.01.1970
Ikä0-vuotias (CAS)
Sukupuoliori
Rotu51
Säkäkorkeus136 cm
Väriruunivoikko
KasvattajaFferm Lwcus, GB
Omistaja1
Ex-om. / tuoja
Statistiikka 12: 3-4-2-1
Voittosumma 20 500 v€
Voittoprosentti25,0 %
Sijoitusprosentti83,3 %
Viimeisin voitto tasolta G3 (risueste)
Kilpailutaso G2
Sukuluokitus
ponin kuva

Päälajin kilpailut

Muut kilpailut

Muut tapahtumat

Suku

i. Ogmore Caerwys (evm)
welsh B
ii. evm
-
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. evm
-
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Camrose Llan (evm)
welsh B
ei. evm
-
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. evm
-
eei. evm
-
eee. evm
-

Luonnekuvaus

Kuollut 8.5.2016 nukkuessaan.

Satsi ostettiin aikoinaan pelkän suvun perusteella itse varsaa tai edes kuvia ennakkoon näkemättä. Yllätys oli suuri kun tallille tuotiin honkkeli otus jolla oli vaikeuksia saada koipensa pysymään järjestyksessä. Satsi kasvoi todella hitaasti ja epäjärjestyksessä, koko poni näytti pitkään aivan eripariselta. Lopulta se kuitenkin alkoi olla valmis kilparadoille.

Ponilla kokeiltiin ensin sileitä laukkoja, ajattelimme että sille on riittävästi haastetta jo pelkässä eteenpäin vauhdilla pääsemisessä. Satsi ei oikein tajunnut homman ideaa, parit ekat kisat menivät sen hölkötellessä muiden mukana. Kokeilimme sitten kuitenkin risuesteillä, ensimmäisessä kisassa Satsiparka hämmentyi totaalisesti, mutta sitten se sai jonkun ahaa-elämyksen ja innostui esteistä. Allowance-tasolla junnattiin melko pitkään, poni oli vähän aikaa tauollakin kavio-ongelmien takia. Sijoituksia kuitenkin tuli ja lopulta voitto, kaksikin putkeen. G2-tasolla ei valitettavasti ehditty kilpailla ollenkaan tallinpitäjien vaikeuksien vuoksi, mutta kaikenkaikkiaan Satsi teki ihan mukiinmenevän uran.

Satsi on aina ollut hieman hidas, siltä on turha odottaa nopeaa reagointia mihinkään. Ori ikäänkuin pohtii ensin pyydetyn asian läpi ja toimii vasta sitten. Satsi on kyllä hyvin kuuliainen ja miellyttämisenhaluinen, ei se koskaan tahallaan viivyttele. Kilpaa juokseminen oli Satsille helppoa, siinä ei juuri tarvinnut kuin juosta eteenpäin, ratsastajan piti vain osata vähän ennakoida ja antaa käskyt ajoissa. Kisauran jälkeen Satsia kokeiltiin rataesteillekin kun se niin hyppäämisestä piti, mutta siitä ei tullut mitään. Este toisensa perään ja nopeat käännökset eivät toimineet mitenkään, Satsin hyppytekniikkakin oli aika olematon kun tottui posottamaan täyttä kiitoa ja hyppäämään vauhdissa jotenkuten, kunhan yli pääsi.

Seurahevosena ja lemmikkinä Satsi on ollut omiaan. Se on hyvä käsitellä, kävelee narun päässä kiltisti kuin koira ja seisoo tasan siinä paikallaan mihin se on jätetty. Myös lasten talutusratsastuksessa se on toiminut erittäin hyvin. Satsi ei tammojen perään turhaan höyryä, joten sen voi antaa pientenkin hoidettavaksi. Muiden hevosten kanssa se yleensäkin on vähän varovainen, jos toiset ovat kovin pomottavia niin Satsi ennemmin väistää kun jää haastamaan riitaa. Tosin varsojen seurassa se on selkeästi johtoasemassa, niiden kanssa sen kärsivällisyydestä ja rauhallisuudesta on hyötyä. Jonkun kukkoillessa liikaa se osaa kyllä kertoa ettei kyseinen käytös sovi.

Satsi on periyttänyt kauniin ruunivoikon värinsä lisäksi vahvasti myös hyvää käsiteltävyyttä ja intoa esteille. Onneksi sen jälkeläiset ovat enimmäkseen olleet tasaisempia kasvuvaiheissaan, sekä hieman reippaampia. Satsin yleinen hitaus erityisesti hieman kipakampaan tammaan yhdistettynä on tuottanut mukavia keskivertoponeja, jotka pysyvät käsissä mutta elämääkin löytyy.

Jälkeläiset

26.12.2011 t. Anfarwol Adyna (e. Asalea Lwcus)

Kuvagalleria

Kuvat © MBFoto

ponin kuva
Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

© 2014 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.

Otsikon kuva © synx508, ponien piirroskuvista suurkiitos Lupinialle!