Mair Monadh

Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.
#9250

CCF Vianna

ponin kuva
© Bertie Charman, https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0
NimiCCF Vianna "Vi"
Rekisterinumero VH01-063-6042
Syntymäaika
Sukupuolitamma
Rotudartmoorinponi
Säkäkorkeus125 cm
Värirautias
Kasvattajatuntematon
Omistajasandi VRL-07737
Ex-om. / tuojaWinky, Alegre (ex-om.)
Kilpailulaji/taso sileä, Ko He B, Re 60 cm

Vi tuli meille Alegresta, tamma hurmasi heti suloisella olemuksellaan ja räpsyripsillään. Vi on oikein ihmisystävällinen mutta hieman herkkä tapaus.

Hoidettaessa tamma on helppo, se nauttii hoitajan kupsutteluista ja seisoo kauniisti aloillaan niin kauan kuin on tarve. Vi näyttää suorastaan ylpeältä itsestään kun se on valmiiksi suittu ja karva kiiltää. Jalat nousevat nätisti ja varusteiden laitossakaan ei tule ongelmia, kunhan kiristää satulavyön varovasti. Äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä olisi kuitenkin hyvä välttää, herkkänä neitinä Vi saattaa säikähtää ja arastella jos käsittelijä on kovin karski. Taluttaessa Vi kävelee aina nätisti vierellä ja tukeutuu hyvin paljon taluttajaansa jos se näkee jotain pelottavaa.

Ratsuna Vi on kerrassaan mainio kaikentasoisille ratsastajille. Se on rauhallinen ja harkitseva, mutta kuitenkin eteenpäin pyrkivä ja innokas menijä. Tamma tottelee hyvin pieniä apuja ja ketteränä ponina kääntyy vaikka paikallaan, sen kanssa on ilo hypätä esteitä kunhan muistaa välillä rauhoittaa hieman menoa että Vi varmasti pysyy hyvin kuulolla. Tekniikassa on parantamisen varaa, mutta matalia ratoja Vi suorittaa kuitenkin todella näppärästi. Koulupuolella tammasta löytyy keskittymiskykyä ja pieneksi poniksi oikein siistit liikkeet. Eloisuudestaan huolimatta Vi malttaa kuunnella ratsastajaansa ja siirtää ylimääräisen energian mielummin askelten lennokkuuteen kuin turhaan pelleilyyn. Maastossa Vi on rauhallinen yksinkin, kunhan ratsastaja on varma eikä säiky turhia. Silloin meno on parhaimmillaan mukavan rentoa pitkin ohjin löntystelyä, tai reipasta kiitolaukkaa sopivan suoran tullessa.

Kilpailupaikoilla tamman herkkyys korostuu sen tähyillessä valppaasti kaikkea ympäristössä tapahtuvaa ja säpsähdellessä kovia ääniä. Onneksi hyvä käsiteltävyys ja ratsastettavuus säilyy, kunhan malttaa antaa tamman rauhoittua ennen radalle säntäämistä. Verryttelyssä ei tarvitse yleensä kauaa kupata, mitä nopeampi sitä parempi. Vi hermostuu ylimääräisestä nysväämisestä mikä hankaloittaa sen keskittymistä itse suoritukseen.

i. Wilgrey (evm)
dartmoor, 120 cm, hallakko
ii. evm
-
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. evm
-
iei. evm
-
iee. evm
-
e. CCF Anabel (evm)
dartmoor, 124 cm, punarautias
ei. evm
-
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. evm
-
eei. evm
-
eee. evm
-
ei. Sir Elsser, ee. CCF Astrid

Kilpailut

KRJ

02.11.2006 Te Adoro Estate, He B, 6/40
11.11.2006 Soviiri, He C, 1/50
13.11.2006 Kk No Life, He B, 4/97
17.12.2006 Pampulan Ratsu- & Ravitalli, He C, 4/71

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

23.08.2006 t. Nikita WO (i. Mister Captain)
22.09.2006 o. Davigan WO (i. Mister Captain)
14.12.2006 o. Just Right WO (i. A'rem Gira)
Kuva(t) © Bertie Charman, https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0

© 2016 sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.
Taustakuvio © Subtle Patterns