Tämä on Googlen välimuistitallenne kohteesta http://www.freewebs.com/kamilton/nadia.htm. Tämä versio sivusta tallennettiin 28. tammikuu 2014 05:50:22 GMT. Nykyinen sivu voi näyttää erilaiselta. Lisätietoja
Vinkki: löydät hakutermisi sivulta nopeasti painamalla Ctrl+F tai ⌘-F (Mac) ja käyttämällä näkyviin tulevaa hakupalkkia.

Tekstimuotoinen versio
 Nimi: Nadia CHA
Lempinimi: Nadia
Rek.nro: VH-10769

Rotu: Suomalainen puoliverinen, fwb
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias
Säkäkorkeus:: 164 cm
Syntynyt: 01.02.2006, eli on nyt -vuotias

Koulutaso: ko Va A, re 110 cm, me 90 cm
Painoitus: Kouluratsastus
Saavutukset: ----

Omistaja: nepsukka
Kasvattaja: XeX
Hoitaja: pallomarsu

Muuta: Tamma on ainoastaan kilpailukäytössä tällä hetkellä

kuvagalleria -- kilpailukalenteri -- hoitopäiväkirja


Yleisesti: Nadia on erittäin kiltti ja sosiaalinen tamma, joka tulee toimeen niin ihmisten, kuin muiden hevostenkin kanssa. Se on luonteeltaan siis erittäin kiltti, mutta osaa myös vekkuillakkin. Nadia ei pienistä hätkähdä, vaan on siis maastossakin erittäin luotettava ratsastaa. Pirteä ja energinen tamma joka saa huomionsa hinnalla millä hyvällä. tykkää olla huomion keskipisteenä, ja jos jää ulkopuolelle, se kerjää huomion takaisin itselleen. Nadia valloittaa olemuksellaan ja kauneudellaan monen ihmisen sydämet. Ja miksei muitten hevostenkin. (;

Hoitaessa: Nadia on erittäin kiltti hoitaa, ja tykkää rapsutuksista, sekä tietysti porkkanoista. Harjauksen aikana Nadia tykkää katsella mitä hoitaja touhuaa vieressä. Pään tamma antaa harjata hyvin, se laskee päänsä hoitajan korkeudelle, niin että se on helppo harjata. Kavioiden puhdistus menee ongelmitta, ja nostaa käskystä kaikki jalat. Satulan Nadia antaa laittaa selkään, mutta kun vyötä kiristetään, se pullistaa hieman. Huijaamalla satulavyön saa kiinni, eli kun tammalle saa jotain muuta ajateltavaa kuin satulavyön laitto. Kuolaimet se ottaa kiltisti suuhunsa, ja antaa laittaa nätisti remmit kiinni, mutta ei saa kumminkaan säheltää, siitä se ei pidä. Mieluiten yksi harjaaja karsinassa. Nadia pelkää vettä, joten se on vaikea pestä, eikä se siis suostu helposti menemään pesupaikallekaan. Pesun aikana se ei millään malta pysyä paikoillaan, vaan tepastelee sivulta toiselle.

Ratsastaessa: Nadia tarvitsee itselleen kokeneen ratsastajan, että sen parhaat puolet pääsevät näkyviin. Se on herkkä, ja jos ratsastaja tekee jotain väärin, se kostautuu takaisin. Kun on osaava ja herkkä ratsastaja, tamma on kuin unelma ratsastaa. Tekee kaiken jos oikeilla avuilla osaa pyytää. Ei kuitenkaan mikään aloittelijoiden ratsu. Joskus saattaa innostua ja riemupukkia saattaa lentää, mutta ne eivät ole pahoja, vain jotain pieniä takapään heittoja. Tamman liikkeet ovat mahdottoman pehmeät, ja niissä on helppo istua. Laukka on ihanan tasaista ja pehmeää. Maastossa tamma on satavarma, ja vauhtiakin löytyy jos niin tahtoo. Pysyy helposti käsissä, eli ei lähde viemään. Nadia osaa myös hypätä, ja hyppääminen tuokin pirteyttä kouluratsastuksen pariin.

Kisoissa: Tämä upea tamma näyttää taitonsa kisoissa, ja on aina parhaimmillaan. Se ei stressaa kisapaikan hulinaa ja ääniä, vaan ottaa rauhallisesti aina silloin kun on mahdollisuus. Radalla tamma tekee parhaansa, on kuuliainen ja näyttävä.

Luonne © ZinDu


  i. CW London Outrage   ii. VIR MVA Ch Greymask's Almaz ktk-II   iii. GWB Lancerto
  iie. Langwelle Luna
  ie. Darshwana   iei. Joker Fine
  iee. WW Dachemane
  e. Danielle F
  ei. WF Identity Crisis   eii. Chaly?n
  eie. VIR MVA Ch Waterfall's Erotica ktk-III
  ee. Werdana PASS   eei. Sonnenmayer
  eee. Donaukiller

Nadian isä CW London Outrage on komea fwb. Luonteeltaan melko tempperamenttinen, mutta sitäkin suloisemman näköinen. Koulutaso ko Va A ja re 120 cm. Isänisä Greymask's Almaz edustaa fwb hevosta parhaimmillaan. Ori on kantakirjattu II palkinnolla ja saanut VIR MVA Ch -arvonimet. Almaz on myöskin saanut palkinnon YLA1. Selvästi koulupainoitteinen, sillä meneehän ori Grand Prix tasolle asti. Ratoja se hyppää 130 cm edestä. Luonteeltaan herra on avoin, josta haastetta löytyy. Isänisänisä GWB Lancerto on edesmenneen Vir MVA Ch Lanzinger yksi jälkeläisitä. Lancerto on myöskin yllätys yllätys koulupanoitteinen (Int. II). Musta ori on luonteeltaan kylmäpäinen ja yritteliäs. Isänisänemä Langwelle Luna on Vir MVA Ch R.M. Final Destinationin jälkeläinen. Tamman suvusta löytyy myös Alté ja Oroag. Luonteeltaan tamma on kiltti ja rauhallinen. Isänemänemä WW Dachemane on hannover. Melko vaatimaton tamma, jonka suku on tuntematon isän ja emän jälkeen.

Emänisänemä Waterfall's Erotica on varmasti kaikkien tunteman tallin Classicin tammoista. Rodultaan trakehner. "Tica" on kantakijattu III palkinnolla (68 pist.) ja saanut arvonimet VIR MVA Ch 13.08.2004. Tamman suvusta löytyy mielenkiintoisia nimiä, mm. isä VIR MVA Ch Waterfall's Breed Volum (ktk-III) ja sisko VIR MVA Ch Waterfall's Grande Breed (ktk-II). Emänemänisä Sonnenmayer on trakehnerori. Suku on tuntematon. Monipuolisesti lahjakas. Emänemänemä Donaukiller on myöskin trakehner ja sen suku on tuntematon. Luonteeltaan mukava, jolta ei kuitenkaan vauhtia puutu.


Nadia astutetaan lähinnä omistajansa haluamilla oreilla, mutta ulkopuolisten on mahdollista saada tilausvarsa. Tamman max.jälkeläismäärä on 15 varsaa.

t. K.W. Inspiration, s. 12.11.06, i. TN Will Of Iron, om. Eveliina
o. K.W. Sans Parel, s. 16.08.06, i. HA Royal Blue, om. Meri