Anffilan ponitalli

Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Wyat Sophocles

#7481
ponin kuva
© Kasvattaja
Lisää kuvia sivun lopussa.
NimiWyat Sophocles "Soppa"
Rekisterinumero VH14-035-0174
Syntymäaika31.08.2014
Ikä, ikääntymistapa 42-vuotias ( CAS, 04.03.2024 )
Sukupuoliori
Rotuconnemara
Säkäkorkeus146 cm
Väriruunivoikko
KasvattajaMiia Maria (VRL-10382)
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuoja
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko He B, Re 120 cm

Tallimestari käytti ilmaisua melkoinen soppa, kun Soppa saapui tallille. Lempinimi jäi elämään vaikka poniparalle yritettiin miettiä vähän kauniimpaa nimeä, Soppana kaikki sen tuntevat. Kuljetusauton kaartaessa pihaan menimme avaamaan takasiltaa ja jo ennen sen osuttua maahan autosta singahti pieni ponieläin joka aloitti villin pukkilaukan pitkin pihamaata. Se syöksähti aidan alta lähimmälle tammalaitumelle ja sai mammat pillastumaan, niin että koko porukka vetäisi aitalangat maahan ja paineli hännät pystyssä pellolle. Aikamme niitä pyydysteltiin ja siinä ehti jo Soppakin väsähtää ja se saatiin vihdoin kiinni. Jotenkin se oli onnistunut vapautumaan riimustaan ja auto kun oli mitoitettu vähän isommille hevosille, pääsi ponipoika pujahtamaan ulos.

Luonteensa Soppa on selvästi perinyt vanhemmiltaan, vaikka piirteet ovatkin orissa oikein korostuneet. Isän sosiaalisuus tarkoittaa Sopassa jatkuvaa joka paikkaan tunkemista, se karkailee alituisesti ja tulee kentälle ratsastajien joukkoon, talliin karsinoita siivoamaan tai mukaan päiväheinien jakoon. Orin hyppylahjat ovat melkoiset kun tarhan aidan ylittämisestä puhutaan. Lankoja Soppa ei kunnioita ollenkaan ja kaikenlaiset portit se saa avattua helposti. Onneksi poni ei karattuaan nykyään sinkoile mihinkään, vaan tulee tasan sinne missä jotain tapahtuu. Se hengailee mukana kunnes joku palauttaa ponin paikoilleen. Pieniä kleptomaanin piirteitä Sopasta löytyy myös, vapaana ollessaan se saattaa ohimennen nappaista mukaansa jonkun harjan tai raipan ja piilottaa sen karsinaansa. Kerran poni aiheutti huvittuneisuutta ilmestymällä kentälle varastettua raippaa suussaan heilutellen, meinasi vissiin ettei tunnilla työskennelty tarpeeksi tehokkaasti.

Käsiteltäessä Soppa on kuin äitinsä, sähäkkä ja levoton. Kiinni sidottuna Soppa kokeilee jatkuvasti miten kauas se voi liikkua mihinkin suuntaan ja turhautuu ellei lähellä ole mitään tekemistä. Muun puutteessa voi vaikka heilutella sitten päätään tai nostella jalkojaan omia aikojaan. Kavioita puhdistettaessa ne eivät sitten nousekaan jos Soppa on tarpeeksi kypsä käytävällä kököttelyyn. Satulan ja suitset saa kyllä laitettua, vaikka vähän saattaa turpa nousta taivaisiin. Selkään nousijaa Soppa yrittää väistellä, sen mielestä olisi paljon mukavampi mennä vipottaa ilman ylimääräistä painolastia. Sopan kanssa on parasta aloittaa reippaasti, se ei oikein usko pitkiin alkukäynteihin vaan parhaiten sen saa kuulolle kun lähtee melkein heti laukkaamaan ja vasta laukkojen jälkeen muuta turhaa piperrystä. Kouluponiksi Sopasta ei kovin ole, vaikka ponin vanhemmat ovat siinäkin lajissa kunnostautuneet. Sen keskittyminen ei kertakaikkiaan riitä, helpon tason radoista voi hyvänä päivänä selvitä, mutta usein Soppa hermostuu kesken suorituksen ja pistää pomppuloikat pystyyn. Sopalla on hassu tapa purkaa ylimääräistä energiaa ja turhautumista. Se tietää että pukittelu ja pystyyn hyppiminen sekä ratsastajan käsistä ryöstäytyminen ovat kiellettyjä, joten ori tyytyy pompahtelemaan paikallaan ihmeellisiä tasajalkakumipallohyppyjä. Niissä pysyy sentään kyydissä, mutta onhan se nyt vähän tyhmännäköistä kesken kouluradan..

Esteillä Soppa on yleensä liian reipas, vaikka jotenkin pysyykin käsissä. Se kuumuu todella helposti ja vaatii paljon rauhoittelua, liiasta vauhdista seuraa yleensä vain pudotuksia mistä ori hermostuu entisestään. Palikoiden osuessa kohdalleen Soppa hyppää todella hienosti, se on ketterä ja ylittää esteet hienolla ilmavaralla. Parhaiten orin saa kuulolle runsaalla reippaalla lämmittelyllä ennen radalle menoa. Pari verryttelyhyppyä ei riitä, usein poni onkin parhaimmillaan vasta toisella radalla, eli lisäverryttelyksi kannattaa ottaa alle matalampi rata ennen varsinaista luokkaa. Kilpailupaikoilla Soppa on suorituksen ulkopuolellakin joka puolelle hösläävä ja sen kanssa saa olla varuillaan ettei poni pääse karkuun. Koskaan ei voi jättää valvomatta kiinni sidottuna tai koppiin.

Soppa on koulutettu myös valjakkoajoon. Se tarvitsee kylmäpäisen kuskin sillä meno voi joskus olla melkoisen vauhdikasta. Soppa melkein pitää enemmän kärryjen kiskomisesta kuin ratsastajan kanssa palloilusta, ehkä sen mielestä on mukavampi kun taakka on perässä eikä selässä. Maastossa se tosin on ykshailee mistä painoa löytyy, usein se löytyy lenkin jälkeen jostain ojasta. Sopan mielestä ainut oikea askellaji kentän aitojen ulkopuolella on kiitolaukka, tästä käydään joka kerta neuvotteluja ratsastajan kanssa. Kärryjen kanssa Soppa ei meinaa uskoa ettei joka paikkaan niiden kanssa mahdu, puiden väliin saattaa jäädä kiinni ja ne ojat eivät todellakaan ylity tuostavaan etenkään jos ovat syvempiä.

i. Shamus Venice
conn, 146 cm, ruunivoikko
KTK III
ii. Aidan Shamin
conn, 143 cm, ruunivoikko
VIR MVA Ch, KTK II
iii. Sultan Of Frozen Whisper
conn, 143 cm, tummanruunikko
iie. Aidan Zara
conn, 143 cm, kimo
ie. Bye Deborah
conn, 145 cm, mustankimo
KTK III, YLA2
iei. Double Dermond
conn, 145 cm, kimo
KTK II, YLA2
iee. Scéal DC
conn, 145 cm, mustankimo
KTK III
e. Aidan Gaileen
conn, 145 cm, ruunikonkimo
KRJ-I
ei. Aidan Gildroy
conn, 148 cm, ruunikonkimo
KTK III
eii. Greenwich's Seeley
conn, 144 cm, kimo
eie. GH's Delaney
conn, 143 cm, mustankimo
VIR MVA Ch, KTK II
ee. Painswick Odelia
conn, 144 cm, kimo
eei. Aidan Robuck
conn, 141 cm, kimo
KTK III
eee. Painswick Onora
conn, 144 cm, ruunivoikonkimo

Kilpailut

ERJ

07.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 6/40
12.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 1/40
15.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 5/40
18.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 6/40
23.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 4/40
24.08.2015 Kuuralehto, 110 cm, 1/40

KERJ

15.07.2015 Kuuralehto, Helppo, 1/40

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

Kuva(t) © Kasvattaja
ponin kuva

© 2014-2015 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.