Anffilan ponitalli

Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Metaphora

#3860
ponin kuva
© Emma & nemo
Lisää kuvia sivun lopussa.
NimiMetaphora "Meta"
Rekisterinumero
Syntymäaika15.12.2004
Ikä, ikääntymistapa 18-vuotias ( IRL, 05.12.2023 )
Sukupuolitamma
Roturatsuponi
Säkäkorkeus147 cm
Väriruunikonkirjava
KasvattajaJozzu, YT Nevedith
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuojanemo / Hallahaka
Kilpailulaji ja tasoesteratsastus, Ko He A, Re 120 cm, Me 100 cm

Meta on hoidettaessa erittäin omalaatuinen tapaus, eikä todellakaan mikään helppo sellainen. Ja sillä on monta persoonaa. Se pitää huomiosta ja rapsutuksista yli kaiken, oreille höristään hiljaa ja esitetään. Meta on siitä omalaatuinen että jokainen päivä tämän neidin kanssa on erilainen, pahoina päivinä se kiukuttelee ja äksyilee kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin ja joskus jopa yrittää potkaista tai näykkäisee. Hyvinä päivinä tamma rapsuttelee turvallaan käsittelijäänsä, sekä hörähtelee ystävällisesti. Se on maailman ihanin, mutta silti tulisin tamma mitä olen vähään aikaan nähnyt. Tamma osaa metkuilla kyllä enemmän kuin riittävästi, milloin se heittelee harjat ympäriinsä jos pääsee niihin käsiksi, milloin karkaa tarhasta, joka päivä uudet metkut ne eivät tältä tammalta pääse loppumaan. Tamman kanssa saa aina olla varuillaan, tiedä siitä mitä se seuraavaksi keksii, sillä pirun viisas se on. Kerran talutin sen valokatkasijan ohi, ja se pirulainen pisti koko tallin pimeäksi, painamalla valokatkaisijaa. :D

Talutettaessa Meta on oikea riiviö, milloin kävelee rauhassa vieressä ja milloin riuhtoo jos jonnekin suuntaan, ja alkaa taluttajakin toivoa että olisi laittanut ponille jotkut orikuolaimet. Meta tykkää steppailla ja esittää oreille niin maan pirusti ettei mitään rajaa. Jos Metaa talutettaessa tulee vastaan ori, saa valmistautua kuolemaan, poni näet alkaa esittää, steppailla, höristä ja keimailla minkä ehtii, onhan se sentään poika se varmaankin ajattelee.

Ratsastettaessa Meta onkin monilahjakkuus, ponin askeleet ovat lennokkaat, kevyet ja matkaa voittavat, ja vielä suhteellisen pehmeät istua. Koulu, esteet ja kenttä sujuukin kaikki tältä ponilta. Yksi pakkaus, monta puolta. Ensinnäkin, ennen kuin voi tällä ponilla tehdä mitään, pitää se saada kuuntelemaan apuja. Pysähdyksiä, siirtymisiä ja voltteja parin kierroksen ajan, niin sitten poni tulee ruotuun, kun neiti tykkää alussa vain kaahailla pitkin ja poikin. Kouluratsastus on Metasta hauskaa, kunhan se on tarpeeksi vaativaa eikä liian tylsää. Metassa on myös tippa perfektionistia joten poni tykkää tehdä liikkeet pyrkien täydellisyyteen, sekä tarkasti ratsastajan apuja kuunnellen. Välillä neiti innostuu jopa nostelemaan jalkojaan korkealle ja leikkien oikein hienoa kouluratsua. Tosin jos Meta liian kyllästyy, saattaa lopputulos olla laiska pää pystyssä kulkeva protestoiva tamma.

Esteratsastus on myös hienoa Metan mielestä, kunhan pelissä on tarpeeksi vauhtia, mitä sitä nyt suotta hiljaa mennä. Potentiaalia ja kykyjä ponilla on kyllä riittämiin, kunhan ratsastaja on peloton eikä pelkää haasteita. Turha pelätä että Meta kieltäisi tai ei kääntyisi, poni kääntyy täydestä laukasta pysähdyksen kautta paikoillaan jos sitä ratsastaja osaa tai tahtoo pyytää. Ja tämä ponihan ei kiellä. Ohjaat tolppien väliin ja poni hoitaa loput, katsoo askeleet ja ponnistuspaikan, ratsastajan tehtävä on yrittää pysyä selässä ja näyttää reitti. Kenttä on myös ponin mieleen, koska siinä poni saa tehdä kaikkea mitä rakastaa, ja kaikkein eniten, se saa LAUKATA maastossa niin lujaa kuin kintuista pääsee ja jaksaa, ja loikkia eteen tulevia esteitä. Välillä hypätä veteen vilvoittelemaan ja sitten takaisin. Tässä lajissa ei Meta yksinkertaisesti voi kyllästyä, tästä se pitää.

Eläinlääkäriin ja Kengittäjään poni totutettiin heti pienestä pitäen, koska tiedettiin että tuleva lahjakkuus tarvitsee näitä kahta vielä paljon tulevan uransa aikana. Joten ELL tarkistukset ja kengitykset sujuu kuin leikkiä vaan.

Kilpailuissa Meta on hieman normaalia vilkkaampi (voiko näin olla? :D), ja hirnahtelee ja säheltää. Yleensä se kylläkin loppuu kuin ratsastaja pääsee selkään. Oreille tietenkin esitetään, ja tuomareille esitetään myös parasta mahdollista antia. Hienostellaan ja ollaan niin prinsessaa, eikä tietoakaan äkäisyydestä.

Lastauksessa neiti käyttäytyy suhteellisen asiallisesti, tosin välillä tamma ei tykkäisi mennä lainkaan koppiin vaan kiukuttelee, mutta sekin kestää vain hetken, koska sitten tamma tajuaa että hetkinen sehän pääsee uuteen paikkaan joka tarkoittaa uutta paikkaa jossa voi esitellä komeaa persoonaan muille. Kopissa ja autossa Meta on suhteellisen hiljaa ja rauhassa jos ponille muistaa antaa tarpeeksi heinää, koska jos heinät loppuu niin alkaa tämä tamma meuhkata ja kunnolla.

Astutuksessa tamma on rauhallinen, eikä yritäkään vahingoittaa oria potkaisemalla. Jos ori on levoton poni neiti hörisee rauhoittavasti orille, äitihahmo persoona paljastuu. Jos astutus päätetäänkin tehdä luonnollisemmalla tavalla laitumella, ei sekään Metaa haittaa, se pikemminkin pitää orin seurasta, ja ottaa kaiken ilon irti. Meta tulee yleensä ensi yrittämältä tiineeksi.

i. Suhinan Morcis
nf, 143 cm, rautias
KTK II, YLA3, ERJ-II, KERJ-III
ii. Erokedon Lancer
nf, 146 cm, rautias
VIR MVA Ch, KTK II, YLA2, ERJ-II
iii. Lotuksen Leviathan
nf, 144 cm, ruunikko
iie. Frondo's Classic
nf, 140 cm, punarautias
ie. Keinukallion Morgana
nf, 147 cm, ruunikonkimo
iei. Calypso
nf, 147 cm, rautias
iee. Rosalinde
nf, 145 cm, punaruunikko
KTK III
e. Halla's Alibi
ox, 150 cm, ruunikko
ei. Livskraft's Dali
ox, kimo
eii. Rodlease Dancing Gold
ox, 167 cm, vaaleanruunikko
eie. Rashna Rose
ox, kimo
ee. S.S Midday's Mist
ox, 158 cm, tummanpunarautias
eei. Hope's Midday
arabialainen täysiverinen
eee. Goldhoof's Mistral
ox, kimo

Kilpailut

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

Kuva(t) © Emma & nemo
ponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuva

© 2014-2015 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.