Anffilan ponitalli

Tämä on virtuaalihevonen - This is a SIM-game horse, it has nothing to do with real life.

Katzefrau

#8164
ponin kuva
© Andrea Lindenberg, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0
Lisää kuvia sivun lopussa.
NimiKatzefrau "Kisu"
Rekisterinumero VH14-029-0370
Syntymäaika21.07.2002
Ikä, ikääntymistapa 21-vuotias ( IRL, 24.04.2024 )
Sukupuolitamma
Rotusaksalainen ratsuponi
Säkäkorkeus144 cm
Väripunarautias
Kasvattajatuotu Saksasta
Omistajasandi (VRL-07737) & Emma (VRL-01062)
Ex-om. / tuoja
Kilpailulaji ja tasoyleispainotteinen, Ko He A, Re 90 cm

Kisu on kiva tamma, ponimaisen pirteä ja vilkas. Hoitaessa käyttäytyy enimmäkseen melko nätisti, päästään hieman arka ja etenkin korvia täytyy varoa. Takajalkoja harjatessa täytyy olla hieman varuillaan sillä Kisu saattaa toisinaan potkia, etenkin jos sitä on pidempään harjaillut ja Kisu on jo kyllästynyt paikallaan seisomiseen. Ulkona harjatessa se on paljon kiinnostuneempi pihan tapahtumista kuin hoitajasta joten siellä sitä saa rauhassa harjailla pidempäänkin.

Kengittäjästä ja eläinlääkäristä Kisu ei pidä, niille se luimistelee ja yrittää näykkiä. Kengittäjää kai siksi koska se touhuaa Kisun mielestä liian kauan jalkojen kimpussa, eläinlääkäri taas on aina tökkimässä ja hypistelemässä. :) Yleensä Kisu kuitenkin viihtyy hyvin ihmisten seurassa, sen mielestä on hauska katsella mitä tallissa puuhaillaan ja usein se torkkuukin karsinassaan pää käytävän puolella.

Ratsuna Kisu on vauhdikas. Käynnissä se kipittää puolijuoksua, ravissa viipottaa pitkin, matalin askelin joitain hevosiakin nopeammin ja laukatessa kiidetään kuin tuli hännän alla. Askeleet sillä ovat mukavat, käynti on tasaista joskin lyhyttä ja ravi mukavan pehmeää. Kisu on hyvä yleisponi kuten ratsuponin tuleekin olla, se pärjää sekä esteillä että koulussa ja pitää molemmista. Esteradalla liika vauhti tosin kostautuu monesti pudotuksina, puhtaan radan eteen saa ratsastaja tosissaan tehdä työtä etenkin korkeammilla radoilla. Kisu hyppää hyvin metrisiäkin esteitä, mutta ratana ei yli 90 cm vielä suju, ainakaan ennen kun vauhtia saadaan hieman hidastumaan. Toisinaan Kisu intoutuu pukittelemaan esteiden välillä, mutta se vain hypähtää muutaman kerran ja matka voi jatkua häiriöttä kunhan ratsastaja tuntee sen tavan ja osaa olla varuillaan. Koulupuolella Kisu on rauhallisempi ja kunutelee ratsastajaa paremmin. Hieman arvaamaton se on silti, joskus se saattaa alkaa lisäilemään omia laukkapätkiä tylsiin ohjelmiin.

Maastossa mennään eikä meinata, Kisu hädin tuskin pysyy käsissä ellei kaverina ole jotain rauhallisempaa hevosta. Maastoesteet ovat Kisun mielestä vain turhia hidasteita ja se usein livahtaa niiden ohi. Jos Kisu pääsee karkuun maastossa, sen kiinnisaaminen on lähes mahdotonta. Useimmiten se pinkoo hirmuista kiitoa suoraan takaisin tallille ja ratsastaja saa talsia perässä. Uittaminen on Kisun lempipuuhaa, se loikkii veteen innoissaan ja ui pitkän lenkin ennen rantautumista. Märän Kisun kapeassa selässä vaan ei tahdo pysyä ja uintireissun seurauksena onkin usein Kisun karkaaminen ja ratsastajan kävelylenkki.

i. Fuchs GG (evm)
saksalainen ratsuponi (hann x nf)
ii. evm
-
iii. evm
-
iie. evm
-
ie. evm
-
iei. evm
-
iee. evm
-
e. Rosengarten (evm)
saksalainen ratsuponi (hann x nf)
ei. evm
-
eii. evm
-
eie. evm
-
ee. evm
-
eei. evm
-
eee. evm
-
ii. Schneemann, ie. Annabel, ei. Nachrichten, ee. Leberblüme

Kilpailut

KRJ

04.10.2014 Sinnesro, He B, 2/22
06.10.2014 Sinnesro, He B, 2/22
08.10.2014 Sinnesro, He B, 4/22

Muut tapahtumat

Jälkeläiset

Kuva(t) © Andrea Lindenberg, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0
ponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuvaponin kuva

Valmennukset, päiväkirjamerkinnät

01.09.2014 Estevalmennus, valmentajana Sani

Kokosin kentälle esteitä samalla, kun päivän valmennuksen ratsastaja verytteli poniaan. Tein pitkälle sivulle kolmen esteen suoran sarjan, sekä toiselle sivulle kahden esteen vinon sarjan. Alkuveryttelyn aikana kehotin ratsastajaa hyppäämään muutaman kerran pienen ristikon, jota korotin silloin tällöin hieman isommaksi. Kisulla näytti vauhtia riittävän, välillä se viiletti esteen yli niin kovaa, että oikein sai henkeä pidättää. Sarjoille vauhtia pitäisi saada reippaasti pois, jotta askeleet saataisiin sopimaan esteiden väliin oikein, joten pyysinkin ratsastajaa tekemään muutamia temmon vaihteluita laukan sisällä. En tiedä auttoiko se mitään, mutta kello raksutti kovaa vauhtia ja pitikin jo siirtyä hyppimään. Ensin hypättiin suoraa linjaa. Esteet olivat alkuun aivan matalia. Vauhtia oli vieläkin liikaa, vaikka tamma ehkä hieman olinkin rauhoittunut. Ratsastaja sai työskennellä paljon esteiden väleissä, ja välien ollessa lyhyitä piti apujen olla kerralla selkeät ja tarpeeksi suuret. Esteitä korottaessa alkoi vauhti vähitellen tulla sopivammaksi. Muutaman kerran meinasi ratsukko mennä nenilleen, kun poni unohti hypätä. Suoran linjan sujuessa siirryttiin harjoittelemaan vielä vinoa linjaa. Kisu oli jo hieman rauhoittunut, eikä vauhti noussut ollenkaan kauhistuttaviin mittoihin. Tamma hyppi lennokkaasti esteiden yli, ja nyt kun vauhtia oli pudonnut pois näytti hyppytekniikkakin paljon paremmalta. Pian olikin aika lopettaa valmennus ja kehotin ratsastajaa tekemään vielä kunnon loppuveryttelyn, jottei tammalle tulisi mitään jumia. Valmennus sujui hyvin, vauhtia vain tuppasi olemaan hieman liikaa.

© 2014-2015 Emma & sandi | Tämä on virtuaalitalli. This is a SIM-game stable.