Yleistä

Rodun on tarkoitus olla laajempi vaihtoehto FWB:lle, RBSH:lle ja SGSH:lle.

Sim Sport Warmblood (SSW) on monipuolinen hevosrotu jonka jalostus on useimpia muita lämminverisiä hevosrotuja vapaampaa. Jalostuksessa on sallittu suuri määrä erilaisia hevosrotuja joten SSW:n ulkonäkö on vaihteleva, mutta ihanneyksilö on hyväluonteinen käyttöhevonen. Mitään tarkkoja prosenttirajoja ei ole, mutta käytännössä SSW:n puoli- tai täysiveriprosentti on aina enemmän kuin 0 ja vähemmän kuin 100. Säkäkorkeus on aina vähintään 149 cm, hyväksyttyjä värejä ovat kaikki. Vaihtelevasta tyypistä johtuen Sim Sport Warmblood ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole varsinaisesti näyttelyihin tarkoitettu, joten tarkempaa rotumääritelmää niille ei ole.

Rodut ja rajoitukset

SSW-jalostukseen hyväksytään kaikki täysi- ja puoliveriset hevosrodut sekä muut lämmin- ja kylmäveriset ratsuhevoset. Kokonaan kiellettyjä rotuja ovat suomenhevonen, islanninhevonen, vuonohevonen ja haflinger, sekä kylmä- ja lämmiveriset ravihevosrodut. Ponirodut eivät ole sallittuja, mutta hyväksyttyjen hevosrotujen ponikokoisia yksilöitä saa käyttää. Tilastot ovat sallittuja jalostukseen, jos ne sisältävät hyväksyttyjä rotuja.

NJ:n rotulistat: ponit, puoliveriset, täysiveriset, lämminveriset, kevyet ja raskaat kylmäveriset.

Yhdistelmissä on jätetty paljon kasvattajien harkinnan varaan, liikaa rajoituksia ei ole haluttu laittaa. Vaikka monenlaiset erikoiset yhdistelmät ovat sallittuja, olisi hyvä aina miettiä mitä ominaisuuksia käytettäviltä roduilta halutaan ja sopivatko ne hyvin yhteen.

Esimerkkejä yhdistelmistä

SGSH:t ja täysiveristä sisältävät RBSH:t ovat suoraan käypiä myös SSW:ksi. Ne suositellaan rekisteröimään ensisijaisesti kyseisten rotujen edustajina, mutta ei ole mitenkään kiellettyä laittaa roduksi Sim Sport Warmblood.

suomalainen puoliverinen x paint - hyväksyttävä, paint on lämminverinen ratsuhevosrotu
Russian-based Sport Horse x friisiläinen - hyväksyttävä, jos käytettävässä RBSH:ssa on täysiveristä
Russian-based Sport Horse x suomalainen puoliverinen - hyväksyttävä, vaikka hevonen saattaisi olla myös SGSH
budjonnynhevonen x friisiläinen - ei hyväksyttävä, hevosessa ei ole puoli- tai täysiveristä rotua
tennesseenwalker x trakehner - hyväksyttävä yhdistelmä
shirenhevonen x suomalainen puoliverinen - hyväksyttävä, kylmäveriset ovat nykyään sallittuja jalostuksessa


© Andrea Lindenberg, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0

© 2014 sandi http://www.anfarwol.net
Sim Sport Pony ja Sim Sport Horse ovat virtuaalisia rotuja joilla ei ole mitään tekemistä tosielämän kanssa. | Sim Sport Pony and Sim Sport Horse are virtual horse breeds and do not exist in real word.