- 2014 joulukalenterin pääsivulle -

Kaikki luokat tuomaroi ja tulokset arpoo sandi, ellei toisin ole mainittu.

Päivän tapahtumat 20.12.2014

PLJ: Christmas Chase II & Reindeer Race II

Ryhmän 2 päälähdöt sileällä sekä risuilla! Mukana myös sileän radan sekä risuestelähtöjä tasoilta maiden-G2 ryhmälle 2. Lisätiedot kutsusivulta.

VVJ:n alaiset porrastetut valjakkoajokilpailut

Mukana luokkia kaikilta tasoilta ja kaikilta vaikeusasteilta, lisätiedot kutsusivulta.

Joulumaasto

Lunta on pyryttänyt oikein kunnolla ja tänään on ihana raikas pakkaspäivä, erinomaisen tunnelmallinen sää talvimaastoiluun. Puetaan tonttulakit päähän, varustetaan hevoset jouluisesti ja lähdetään tunnin tai parin (varpaiden jäätymisnopeudesta riippuen) lenkille metsäreittejä pitkin. Tallilla on ratsastuksen jälkeen tarjolla kuumaa glögiä tai kaakaota ja jouluista purtavaa. Taiteile vapaamuotoisesti jotain maastoilutunnelmia kuvaavaa, voi olla piirros tai runo tai mitä nyt keksitkin.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 19.12.2014, osallistumiset osoitteeseen anfarwol@gmail.com otsikolla Maasto 20.12. muodossa Ratsastaja - Ratsu Liitä mukaan myös tarina, piirros tai mitä taiteilitkaan, kuvat mieluiten linkkinä liitetiedoston sijaan. Jokainen osallistuja palkitaan.

~*~

Oli todellakin oikein täydellinen maastoilupäivä kuten sääennuste lupaili. Tallinpihalle oli aamuhämärissä kerääntynyt pieni joukko innokkaita maastoilijoita, hevosetkin tuhahtelivat liikkeelle lähtöä odotellessa. Tonttulakit, punaiset ratsastusloimet ja muutamat kulkuset loivat kivasti joulutunnelmaa ja matkaan lähdettiin reippain mielin. Ensin suunnattiin käynnissä metsäpolulle, tallimestari oli vienyt etukäteen muutamia lyhtyjä reittiä valaisemaan ja niiden heikossa kajossa näimme mihin kulkea. Lumi narisi mukavasti kavioiden alla ja hevosten hengitys höyrysi pakkasessa. Saavuimme metsästä pellon laidalle juuri sopivasti auringon kurkistellessa horisontissa, koskematon hanki kimmelsi kauniisti ja pysähdyimme hetkeksi ihailemaan maisemia. Mutta vain hetkeksi, hevoset olivat kärsimättömiä ja pian aamun rauha hukkui innosta hihkuvien ratsastajien ja laukkaavien ratsujen alle. Kierros jatkui pellon laitaa pitkin, metsän taakse ja kylän laitamia pitkin, missä muutama aamuvirkku asukas tuli tarjoamaan hevosille leivänpalaa ja toivottelemaan hyvää joulua. Tallille palattiin lopulta parin tunnin jälkeen, ratsastajat punaposkisina ja nipistelevin varpain, hevoset rentoina ja tyytyäisinä. Tallissa oli mukava lämmitellä loimien, heinien ja kaakaon sekä pipareiden kanssa.

Jokaiselle osallistujalle mukaan piparkakunmakuinen hevosherkkulelu. Pahoittelut vielä tulosten viivähtämisestä.

Emmu - Blip Hermione, kuva
Emma P. - Kevätrinteen Vilteri

Olin virittänyt Vilterille jo tutuksi tulleet joulukamppeet ylle. Poronsarvilakki ja muut jouluiset koristeet olivat olleet käytössä viimeksi pukuratsastuksessa joulukuun alussa. Nyt tarkoitus oli lähteä Anfarwolin porukan kanssa joulumaastoon. Viime yönä oli satanut mukavasti lunta, joten joulumaastoon saataisiin senkin osalta oikein hyvä tunnelma.

Kierreltyämme metsäreittejä parisen tuntia rauhallisessa tahdissa, oli mukava päästä takaisin tallille lämmittelemään. Hevosille laitoimme hieman heiniä mutusteltavaksi ja itse nautimme kuumat kaakaot, joululaulujen soidessa hiljaa taustalla tallin radiosta.

taffel - Cherries Jubilee
Jubjub vähän nokkaansa nyrpistää,
eihän prinsessalle nyt lainkaan sovi tonttuilu tää.
Vaan ei auta vastalauseet eikä räkäaseet
tonttulakki päähän ja pakkaseen siis.

Punaiset loimet ja kultaiset kellot,
pienet lyhdyt luovat maastoilut rennot.
Vaikka pakkanen puree ja nenäkin pian punoittaa,
vahtii tontut tarkkaan joten nyt ei saa jurottaa.
Kukapa ilma lahjaa jäädä tahtois,
riemuisat joululaulut toivottavasti vakoojien mieleen tarttuis.

Poni pyöreä helposti hangessa jälkeen jää,
onneksi kavereilla kärsivällisyyttä riittää eikä ne meitä metsään hylkää.
Tunti tai kaksikin hujauksessa vierähtää,
äkkiä takaisin talliin ja varpaita elvyttämään.
Kuppi glögiä ja ratsulle puuro lämpöinen,
eiköhän me tästä selvitä ja joulua pian jo vietellä.

Tausta publicdomainpictures.net, ikonit csscreme.com