- 2014 joulukalenterin pääsivulle -

Kaikki luokat tuomaroi ja tulokset arpoo sandi, ellei toisin ole mainittu.

Päivän tapahtumat 17.12.2014

PLJ: Prancer Pass

Prancer Pass on Reindeer Racen kolmas karsintalähtö ryhmän 2 poneille. Mukana karsintalähdön lisäksi myös risuestelähtöjä tasoilta maiden-G2 ryhmälle 2. Lisätiedot kutsusivulta.

KRJ:n alaiset porrastetut kouluratsastuskilpailut

Mukana luokkia kaikilta tasoilta ja kaikilta vaikeusasteilta, lisätiedot kutsusivulta.

Tuontitupa

Poni etsii kotia, koti etsii ponia. Meillä on tiedossa paljon mukavia eri rotujen edustajia jotka kaipaisivat sitä omaa ihmistä. Jos haluaisit yhden, lähetä postia viimeistään 16.12.2014 osoitteeseen anfarwol@gmail.com otsikolla Tuonti 17.12. Kerro minkälaista ponia tai hevosta etsit, niin katsotaan löytyykö sopivaa. Keräilemme hevoset kasaan ja ne voi noutaa täältä 17.12.

~*~

Pahoittelut tuontien viivästymisestä, hepparekka juuttui rajalle tullimuodollisuuksien takia ja jouluruuhkassa oli mahdotonta saada yhtä puuttuvaa leimaa papereihin. Nyt hevoset ovat kuitenkin täällä, toivottavasti ovat mieleisiä!

taffel
3v norjanpv-t. Rikborg Abbie
kasv. Olof Eskildsen, NO
169 cm, tummanrautias
i. Varland Byron, ii. Varland Bjerner, ie. Askeland Bjørk
e. Rikborg Alvhild, ei. Heimark Idris, ee. Teigen Aggi

Abbie on perusluonteeltaan vähän epäileväinen ja suhtautuu kaikkeen uuteen suurella varauksella. Tuttujen juttujen parissa kuitenkin suht mutkaton ja helppo käsiteltävä. Estepainotteisesta suvusta, vanhemmat ovat GP-tason hyppääjiä ja Abbieltakin odotetaan suuria. Koulutusta aloiteltu rauhalliseen tahtiin, kookas typy tarvitsee hieman aikaa saadakseen jalkansa järjestykseen.

4v wD-o. Trevanagh Bangor
kasv. Trevanagh Farm, UK
147 cm, tummanruunivoikonpäistärikönsabino
i. Trevanagh Bryn, ii. Pennant Bacchus, ie. Berllan Cae
e. Acrefair Morda, ei. Cadfain Nabog, ee. Cadfain Myddle

Bangor on komea poika ja tietää sen itsekin, oikea macho mahtailija aina kun ihmisten ilmoilla ollaan. Karsinan hämärässä nurkassa on sitten hyvä painaa pää rapsuttelijan syliin ja kerjätä hieman herkkupalaa, kun ei ole kukaan todistamassa moista pehmoilua. Kaiken pöyhkeilyn alla ihan rento ja rehellinen heppa. Toimii jo hyvin kärryjen edessä ja ratsukoulutusta aloitettu.

Emmu
2v nf-t. Pennyroyal Cathiel
kasv. Pennyroyal Stud, UK
128 cm, tummanrautias
i. Garvock Terence, ii. Halbeath Theodor, ie. Rayward Duchess
e. Balfron Cathany, ei. Denbridge Effian, ee. Balfron Cadanna

Cathiel on elänyt varsasta asti laumassa muiden nuorten ponien kanssa, reipas ja itsenäinen tapaus. Ei ujostele tai arastele, suhtautuu kaikkeen uuteen melko avoimesti ja uteliaasti. Nopea oppimaan, mutta kyseenalaistaa välillä ihmisen vaatimuksia. Ei vielä ihmeemmin koulutettu, käsiteltykin melko vähän. Pitää riimun päässään, kulkee talutuksessa ja jalat saa nostettua.

Suvi
7v conn-o. Pebmarsh Bryne
kasv. Pebmarsh Stud, UK
141 cm, ruunivoikko
Ko Va B, Re 100 cm
i. Parkmore Murtagh, ii. Coolbane Malachy, ie. Parkmore Allyson
e. Pebmarsh Janice, ei. Laharn Jarlath, ee. Mardyke Sarah

Reipas ja aina menossa, pyrkii kehittelemään omaa ohjelmaa jos ihminen ei sitä tarpeeksi tarjoa. Joidenkin mielestä turhan kuuma ja menevä koulukentille, mutta sopivan ratsastajan alla taipuu hienoihin suorituksiin. Hyppää myös mielellään. Bryne on luotettava ja varma ratsu kunhan ratsastaja uskaltaa antaa sen edetä kunnolla, kireän ja jännittyneen ihmisen kanssa Brynekin on säpsy.

5v gr-t. Ekebergs Mabel
kasv. Ekeberg Gård, SWE
125 cm, tummanruunikko
Ko He B, Re 70 cm
i. Lindelofs Ekke, ii. Lindelofs Ennert, ie. Erland Irmela
e. Ekebergs Mildrid, ei. Lykkeland Marius, ee. Norrby Kattie

Mabel on kiltti ja kultainen pikkutamma, hyvin yritteliäs ja pyrkii aina tekemään parhaansa. Tulee aivan onnesta soikeaksi saadessaan kehuja. Mabel toimii niin kärryjen edessä kuin ratsainkin, vaikka tamma ei erityisen kapasiteetikas olekaan. Nuoresta iästään huolimatta oikea luottoratsu.

VRL-12876
8v lv-r. Quarter Quartz
kasv. Quarter Past Five Stables, USA
168 rm, punaruunikko
i. Quarter Jash, ii. Overly Yankee, ie. Starshy
e. Solid Suede, ei. Ready Steady, ee. Smooth Velvet

Quartz syntyi alkuvuodesta ja oli jo varsana ikätovereitaan isompi, myös hieman kolhompirakenteinen ja kömpelö. Kasvattaja ei pitänyt oria kovin lupaavana hyvistä vanhemmista huolimatta vaan myi sen jo nuorena. Uusi omistaja laitteli orin kiireellä starttikuntoon vaikka Quartz oli vielä pahasti kasvuvaiheessa. Menestystä ei ihmeemmin tullut ja ori jäi tallin perälle seisomaan muutamaksi kuukaudeksi ennen kun se taas myytiin. Seuraavalla omistajalla Quartz sai kasvaa kasvunsa loppuun ja samalla se ruunattiin, pikkuhiljaa kohotettiin taas kuntoa ja kolmivuotiaana Quartz oli taas valmis radoille. Parin kohtalaisesti menneen startin jälkeen Quartz aloitti laukkailut, miltei joka lähdöstä tuli laukka tai pari ja hylättyjäkin suorituksia useampia. Valmentaja vaihtui, varusteita vaihdettiin, treeniä kovennettiin. Välillä meni startti tai pari hyvin, sitten taas laukattiin, kunnes eräässä lähdössä Quartz jäi heti lähdön jälkeen roikottamaan koipeaan ilmassa. Diagnoosina lihasrevähdys mikä kyllä paranisi pitkän levon ja kuntoutuksen jälkeen. Omistajalla ei ollut kiinnostusta alkaa sellaiseen ja Quartz myytiin taas. Uusi omistaja teetti ruunalle kunnon tutkimukset ja samalla selvisi että selässäkin oli pidempää kuntoutusta vaativia vaurioita, jotka saattoivat olla liian varhaisen ja liian rankan treenauksen seurausta. Quartz päätettiin jättää seurahevoseksi ja paranemaan itsestään, missä puuhassa se viihtyikin mainiosti kunnes se taas myytiin omistajan luopuessa hevosista kokonaan. Nyt ruuna on siinä pisteessä että jalka on parantunut, selkä on suht kunnossa, lihaksia ei juurikaan eli tarvitsee perusteellisen ja rauhallisen kunnonkohotuksen. Ajolle opetettu, ei ratsuksi, mutta mikään ei estä ratsukoulutustakaan.

Tausta publicdomainpictures.net, ikonit csscreme.com