- 2014 joulukalenterin pääsivulle -

Kaikki luokat tuomaroi ja tulokset arpoo sandi, ellei toisin ole mainittu.

06.12.2014 videot, kuvat ja tarinat

Luokka 1

Täydellinen suoritus! Etsi Youtubesta video mikä kuvastaa tunnelmianne radalla.
kuristaja - Muskettisoturi, 50cm - video
Viivuska - Fiktion Joonatan, 100 cm - video
misery. - Lillemor v. Moons, 60cm - video
Viivuska - Velhon Virvatuli, 110 cm - video
taffel - Glowmoor Quitita, 40cm - video
misery. - Wiola v. Moons, 60cm - video
kuristaja - Vauhkomieli, 90cm - video
kuristaja - T.H. Perfect Choice, 80cm - video

Luokka 2

Anna 5 adjektiivia (esim. kaunis, villi, vihreä, luminen, tahmea).

Ryhmä 1
Wolf – Fiktion Tuisku, 80cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan iloinen, tallilla minua odotti jälkijättöinen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella komea. Erityisesti puolivälissä ollut hauska muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika ihmeellinen.

kuristaja - Sissisoturi, 80cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan hassu, tallilla minua odotti sarkastinen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella itsekäs. Erityisesti puolivälissä ollut haiseva muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika vallaton.

taffel - Cherries Jubilee, 80cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan kirsikkainen, tallilla minua odotti sipsuttelija ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella huumorintajuton. Erityisesti puolivälissä ollut kehityskelpoinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika mukiinmenevä.

Miltsu - GL Fornem, 80cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan uninen, tallilla minua odotti huurteinen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella pimeä. Erityisesti puolivälissä ollut hidasälyinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika pullea.

kuristaja - Suurlähettiläs, 90cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan kellertävä, tallilla minua odotti karski ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella pinnallinen. Erityisesti puolivälissä ollut voitontahtoinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika ailahteleva.

Wolf – Remedia Ion, 100cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan lapionmallinen, tallilla minua odotti punainen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella metallinen. Erityisesti puolivälissä ollut pehmeä muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika kova.

kuristaja - Salarakas, 50cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan poissaoleva, tallilla minua odotti piipertäjä ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella ahmatti. Erityisesti puolivälissä ollut laiska muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika rasittava.

Ryhmä 2
misery. - Moon Salariikka, 120cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan erikoinen, tallilla minua odotti liukas ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella kultainen. Erityisesti puolivälissä ollut voitontahtoinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika värikäs.

kuristaja - Riiviöiden Kultaleijona, 100cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan kultainen, tallilla minua odotti kimalteleva ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella kostonhimoinen. Erityisesti puolivälissä ollut voittamaton muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika vilkas.

Wolf – Gwalch Fancy, 130cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan kuvauksellinen, tallilla minua odotti hevosmainen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella raidallinen. Erityisesti puolivälissä ollut puinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika pimeä.

Lisa Fagerström - Tuiskulan Pomegranate, 100cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan meluisa, tallilla minua odotti karkea ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella pinkki. Erityisesti puolivälissä ollut välinpitämätön muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika sopusuhtainen.

Wolf – Wolf Like Me KW, 160cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan susimainen, tallilla minua odotti japanilainen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella karvainen. Erityisesti puolivälissä ollut lapsellinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika vaaleansininen.

Wolf – Vien Activation, 120cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan suuri, tallilla minua odotti hymyileväinen ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella jättikokoinen. Erityisesti puolivälissä ollut mielikuvituksellinen muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika kirjallinen.

kuristaja - Mörkövaaran Hallusinaatio, 100cm

Tänään oli varsin mielenkiintoiset kisat. Olin heti aamusta aivan matriarkaalinen, tallilla minua odotti kannibaali ratsuni. Ratamestarin ajatuksia voi vain arvailla, rata oli todella varas. Erityisesti puolivälissä ollut pinkki muuri aiheutti jännittäviä hetkiä. Selvisimme radasta hengissä, vaikka suoritus olikin aika possu.

Luokka 3

No nyt ei mennyt ihan nappiin! Etsi kuva joka kertoo suorituksestanne.

Ryhmä 1

taffel - Glowmoor Quitita, 40cm - kuva
misery. - Diamond Rhia Crow, 60cm - kuva
Linnea - Henrietta Q, 40cm - kuva
Lisa Fagerström - Tuiskulan Pomegranate, 100cm - kuva
kuristaja - Mörkövaaran Hallusinaatio, 100cm - kuva
kuristaja - Muskettisoturi, 50cm - kuva
misery. - Lillemor v. Moons, 60cm - kuva
taffel - Riiviöiden Ranttalityttö, 100cm - kuva
kuristaja - Vauhkomieli, 90cm - kuva

Ryhmä 2

misery. - Moon Raminetta, 120cm - kuva
Viivuska - Lilywhite Hexen, 160 cm - kuva
Viivuska - Avid Precious, 120 cm - kuva
misery. - Moon Kesäheppu, 110cm - kuva
Viivuska - Zapphire Venice, 160 cm - kuva
Viivuska - Angelheart Hexen, 160 cm - kuva
kuristaja - Jadella, 110cm - kuva
taffel - Finhalen, 160cm - kuva
taffel - Scaon Violetta, 150cm - kuva
misery. - Moon Salaisuus, 120cm - kuva
Viivuska - Grapeshock Hexen, 160 cm - kuva
taffel - Ørnulf Ørn, 160cm - kuva

Luokka 4

"Rakas Joulupukki.." Mitä ratsusi toivoisi joululahjaksi?

Miltsu - Golden Luck, 40cm

Rakas joulupukki, minulla on jo riittävästi loimia, satulahuopia ja harjoja sekä muuta tavaraa. Myöskään porkkanoista en välitä, voit antaa ne lahjaksi vaikka viereisessä karsinassa asuvalle Puhille, hän pitää herkuista enemmän. En välttämättä tarvitse mitään joululahjaksi, mutta jos tahdot minulle jotakin antaa, toivoisin saavani lahjaksi tekoja enkä tavaroita. Isossa tallissa pieni poni jää helposti huomioimatta ja toivoisinkin joululahjaksi saavani sinut seuraksi karsinaani hetkeksi, jos aikataulusi vain antaa periksi.

taffel - Riiviöiden Ranttalityttö, 100cm

Moikkelis herra Joulupukki! Mulla on vain yksi vieno toive, haluaisin olla onnellinen. Silleen tosi onnellinen. Onhan nytkin ihan jees, mutta aina vois olla paremminkin, eiks jee?

No mistä mä sitten tulisin onnelliseks? NOH. Ruuasta, esimerkiks, tottakai, kyllä sä sen jo tiesit. Porkkanaa, omenaa, kauraa, leipää, kuusenoksia, pipareita, melassia, sokeria... Kaikkee sellasta mitä jokaisen pienen ponin pitäis syödä joka päivä. Jostain syystä mun ei anneta syödä näin joka päivä, mutta ehkä sä voisit korjata asian? Seki olis hirveän kivaa, jos voisin vaan elää villiponin elämää laitumella ja joka päivä joku vaan tulis vähän rapsutteleen ja hoitaan ruokapuolen jutut. Ei mitään tylsää työntekemistä tai muuta sellasta turhanpäivästä ajan haaskuuta, kyllä hevosen paikka on laitumella jonkun kivannäkösen öh... seuralaisen kanssa! Johan sen esihevosetkin jo tiesi, miks ihmeessä sitä on pitäny mennä sörkkimään ja muuttamaan koko elon muoto ihan pimpelipompeliks. Ei siellä laitsalla nyt tietenkään missään räntäsateessa joutus seisoon, höh, sillon ois kyllä paikallaan olla joku kiva lämpönen olkipatja odottelemassa jossain. Ja hirveet kasat ruokaa, tietty, sehän se pitää pienen ponin lämpimänä. Mut muuten ihan villinä ja vapaana siellä laitumella. No kesähelteetkään ei kyllä oo kauheen kivat, et niille ötököille ja pahimmalle porotukselle vois kans tehä jotain. Vaikka joku kiva katettu uimahalli ois iha ok! Vois pulikoida vesihevosena päivät ja yöt sit laidunnella. Tietty sit silleen, et siel vedes ei oo mtn ylimäärästä niinku jotai kaloi tai sellasii, ei kauheen kivoja. Ja niistä tuliki mieleen, et se laidunki vois olla sit semmoses paikkaa ettei siellä käy mitään kauheen vaarallisia juttuja. Tyylii joku orava on ihan ok mut karhu on jo vähän överi, et ei karhuja. Mitähän muuta... No kyl mä oikeestaan ehkä kuiteki tykkäisin jostain maastolenkeistä sillon tällön. Silleen et aina ku pyydän ni mentäs jonkun kivan tyypin kans humpsutteleen jonnekkin uusiin maisemiin, mun määräämiä vauhteja ja matkoja tietty et heti ku väsyttää ni takas kotii vaa. Mut ei mitää muuta työntekoo. Ja sitä ruokaa sit tosiaa sillee et nälkä ei tuu, se ois tärkee homma, muista se.

Ei mul kauheesti muuta varmaa! Jään venttaileen. Moi.

jensi. - Subterranean Homesick Blues, 80 cm

Rakas Joulupukki,
olen ollut tänä vuonna erityisen kiltti! En ole kiukutellut melkein ollenkaan, vaikka tarhakaverini syökin aina minun heiniäni – mutta sen tontut ovat varmasti sinulle jo kertoneetkin. Olen myös saanut muutaman ruusukkeen kilpailuista. Sellaiset vaaleanpunaiset ovat olleet erityisen kivoja. Ne sopivat loistavasti muiden varusteideni väreihin!

Koska talvi on täällä Suomessa niin pitkä, pimeä ja kylmä, haluaisin itselleni solariumin. Siis ihan vain itselleni, en tallille yhteiseksi enkä mihinkään vieraaseen paikkaan sitä käyttämään. Verrytteleminen on ikävää tuolla kylmässä ja koleassa, joten solarium olisi hirveän kätevä vempain rentouttamaan treenistä kireitä lihaksiani. Sen lisäksi henkilökohtainen hieroja olisi aika nappiveto. Itse asiassa ihan ikioma luksustalli olisi aika kiva. Sinne saisi kätevästi sen solariumin, ison karsinan ja paljon ruokaa. Tilaa pitäisi varata ainakin uima-altaalle ja vaikka hevossaunalle! Sellaiselle, johon saisi kaikkia kivoja aromaattisia tuoksujakin...

Uuteen talliini tarvitsisin tietenkin myös uusia varusteita. Vaaleanpunaisia. Mamma väitti, että sellaista pinkkiä satulaa ja suitsia, jotka näin Norjassa eräällä shetlanninponilla, ei valmisteta näin isossa koossa. Uskon, että tontut pystyvät mihin vain – mikseivät ne siis pystyisi tekemään minulle pinkkejä suitsia ja pinkkiä satulaa. Koska mamma meni ja hurahti lännenratsastukseen (tyyylsää!) tarvitsisin myös siihen sopivan satulan. Sellainen musta, jossa on vaaleanpunaiset koristereunukset, olisi hieno. Se lainassa oleva lännensatula on ihan väärän värinen ja meinaa pidemmässä käytössä hiertääkin. Mamma saattaisi tarvita itselleen turvaliivin. Sellaisen palamallin, ne ovat kuulemma mukavampia. Mamma-parka on treenatessa käynyt säännöllisesti tekemässä tarkempaa tuttavuutta kentän pinnan ja metsäpolkujen kanssa. Nykyinen turvaliivi (silloin, kun mamma sitä muistaa käyttää) on vuodelta talikko ja porkkana eikä varmaan suojaakaan enää hirveästi. Ja on se sininen vähän nolon näköinenkin.

Nähdään jouluaattona!
Sinttu

taffel - Cherries Jubilee, 80cm

Sylillinen porkkanoita,
vadillinen omenoita.
Kauraa kilo tai kaks,
lämmintä melassivettä kyytipojaks.
Pellillinen pipareita,
joulukuusi ihan oma.

misery. - Moon Melviina, 100cm

Rakas joulupukki. Olen ollut melko kiltisti koko vuoden. Tai suurimman osan ajasta. Okei, myönnetään, oikeastaan hyvin harvoin. Toivoisin silti, että voisin saada jouluaattona (ja miksei muulloinkin!) paljon herkkuja. Olen kuulemma ikuisella laihdutuskuurilla ja siksi ruoka-annokseni ovat naurettavan pieniä. Toivoisin myös sitä, että saisin pitkän vapaan työnteosta. Jatkuva maneesin kiertäminen alkaa tympimään. Mieluiten olisin vain joutilaana päivästä toiseen ison ruoka-annokseni kanssa. Ei minulla muuta! Pienen ponitamman voi tehdä onnelliseksi hyvin vähällä.

Miltsu - Puh Huijaa! 60cm

Hei joulupukki! Minulla olisi yksi vaatimaton joululahjatoive. Voisitko joululahjaksi päästää minut vähintään kuukauden laidunlomalle jonnekin, missä on lämmin. Olen ansainnut laidunlomani, sillä olen raatanut kuin mikäkin, ihmisten väittäessä mahaani muka liian isoksi. Minun mielestäni se on liian pieni! Joten joulupukki, pääsenhän mä sinne lomalle? Pliiiiiis!

Luokka 5

Ratsastaja tunaroi tänään oikein huolella ja onnistuu vielä tipahtamaan selästä. Mitä miettii ratsu? Kuvaile radan tapahtumia hevosen näkökulmasta.

jensi. - Subterranean Homesick Blues, 70 cm

Siis mitä ihmettä tuo kuski taas puuhaa? Se on kireä kuin viulun kieli, vaikka edellinen luokka meni ihan hyvin. Jänskättääköhän sitä joulu? Ehkä se on ollut tuhma ja tontut on nähny. Silloin viimekskin, kun mä maastossa vähän innostuin ja se ei ihan kestänyt kyydissä, niin se kiros kun merirosvo. Ihan tyhmää, kun pitää hypätä tälläsiä pikkuratoja, vaikka mä voisin hypätä vaikka metrin ratoja ilman verryttelyä. Sen siitä saa, kun saa kouluratsastajan selkäänsä estekilpailuihin.

Ai nytkö me jo mennään? Olisit vähän aikasemmin ilmottanu. Enhän mä oo yhtään valmis! Ai et ollu itekkään? Se on sit sun ongelma. No okei, jos sä kerta vaadit. Hirvee hytkyminen siellä, ootko nyt ihan varma että kestät mukana? Yks, kaks, kol ja hyppy. Hyvinhän se meni, mitä sä siellä riuhdot? Ei varmasti ollu väärä laukka! No olisit sanonu ajoissa, että vaihdetaan, niin olisin vaihtanu. No nyt sä ohjaat mua ihan väärään suuntaankin. Hui! Mistä toi este tohon tuli? Liian tiukat tiet, ei vaan kerkee hyppäämään! Eikö me oltukaan menossa tuonne muurille? Ai ei? No mihin sitten? Tosta en kyllä pääse tällä linjalla yli, ettäs tiedät. Hyppäsit sit kumminkin.

Nouse nyt ylös sieltä maasta, nolaat mut ihan kokonaan. Kaikki kaverit kattoo! Tosi noloo tollanen, kun ensin ohjaa ihan väärälle esteelle ja sit vielä tippuu selästä! Perhana, rikoit ton puominkin. Koita nyt vaan äkkiä nousta sieltä, niin poistutaan takavasemmalle ja lähdetään kotiin. Olihan tää varmasti viimenen startti tälle päivälle? Sun kanssas en ainakaan lähre enää mihinkään. Opettele ratsastamaan ja tuu sitten kilpailemaan. Joulupukki sais tuoda mulle vaikka ihan oman esteratsastajan tänä jouluna. Pääsisin mäkin joskus näyttämään kykyjäni. Kouluvääntö on niin tylsää. No joko sä pääset sieltä jaloilles? En mä tässä koko päivää viiti seisoo. No ihan sama, jos ilmat meni pihalle. Opettele tippumaan. Venaan tuolla portilla.

Wolf - Fiktion Tuisku, 80cm

No niin, taas toi mun ratsastaja mokaili. Mä en tosiaankaan voi käsittää, miten se voi koko ajan ja ihan oikeasti jatkuvasti antaa mulle vääriä ohjeita, mutta ei musta todellakaan oo kivaa yrittää miellyttää sitä ja hyppiä nätisti ja tanssia sen pillin mukaan, kun se ei edes itsekään tiedä mitä se oikeesti haluaa. Sitten se on mulle vihainen jos mä vähän pukittelen. No ei se varmaan ole mun syy, jos ei osata käyttäytyä kunnolla ja olla kilttejä mulle, pitäähän mun puolustaa omaa itsenäisyyttäni, niinhän Suomikin on joskus joutunut tekemään.

Niin siis, mä vihaan sitä, kun mulle annetaan epäselviä ohjeita, ja siks voi olla, että mä välillä vähän pukittelen, jos mä en tykkää niistä ohjeista, joita mulle annetaan. Tai no, "vähän". Tänään se hetki tapahtui, kun me oltiin parhaillaan hyppäämässä yhtä estettä. Välillä mä en tajua, mitä ton omistajan päässä oikein liikkuu, mutta ei mun kai tarviikkaan jos mä noudatan sen ohjeita. Mutta se, että mua ohjataan pysähtymään samaan aikaan kun olis tarkoitus ponnistaa, että pääsee esteen yli? Mitä ihmettä siinä sitten pitäis tehdä? No tietysti mä noudatin uusinta ohjetta ja kielsin sille esteelle, mutta ei sekään oikeen tuntunu olevan ihan se oikea tehtävä, koska sen jälkeen mä huomasin, että omistaja makaa maassa ja se näytti erittäin vihaiselta. Oikeestaan niin vihaiselta, että mun oli pakko hypähtää pari sivuaskelta pois sen tieltä, jottei se heittäis hiekkaa mua päin tai jotain. Tai ei sillä, että se olis koskaan tehnyt niin, mutta sen kasvojen ilmeestä oikeen näkee kuinka se kerää itseään kokoon, joten mä päätän kerrankin olla kiltti ja sen sijaan, että mä juoksisin vielä enemmän karkuun, mä vaan odotan rauhallisesti siinä vähän matkan päässä, että se pääsee ylös ja kiipeemään takas mun satulaan ja me ratsastetaan loppurata ihan nätisti läpi. Mä en enää yritä vahingossakaan tulkita sen käskyjä väärin, mutta ei se kyllä sellaisia enää annakkaan. Niin että ihan kiva oikeestaan, meidän loppurata sujuu oikeestaan aika hyvin, vaikka en mä nyt tajua, miks ihmeessä tää pitää vielä mennä loppuun. Kyllä mä nyt sen ymmärrän, ettei tästä enää mitään voittoa ainakaan tuu, sen verran pahasti me jo mokattiin. Tai siis Wolf mokasi. Mä en mokaa ikinä.

kuristaja - Liefhebben of Vinyamar, 150cm

Ei hyvä isä nähkööt! Mitä se horjuu siellä selässä, perhana kun joutunee kaike itte tekemää eihä tuosta aka räppänästä oo ennää mihkää. Liekkö vanhuus sillekki iskemässä, ku ossaa ennää paikoillee siellä selässä pysyäkkää. Noniin nyt vimosia esteitä viedää, laitetaaha päätöksee kunno loikka ja noin ja hop! No mitä perhana älä älä nyt tule alas! Voi jumakauta, tajuutsä hei et me hävittii sun takii! Sun takii mä nolasi itteni ja nii kaikki nyt syyttää mua, vaikka sä olit siel se heinämies, joka ei pysyny paikallaa! Ääärrrhhh, että mä vihaa sua!

Tausta publicdomainpictures.net, ikonit csscreme.com